Musica Vitae Och Mats Widlund - Kammarmusik

Utvandrarnas HusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Musik
Pianokvintetter av:
Franz Schubert
Amy Beach
Dimitrij Sjostakovitj
Johannes Brahms
Felix Mendelssohn – Oktett
Grazyna Bacewicz – Kvartett för 4 violiner

Medverkande
Musica Vitae
Mats Widlund – piano

Följ med på en kammarmusikalisk vandring med pianisten Mats Widlund och Musica Vitae. Här får du höra de enskilda musikerna i orkestern i olika konstellationer. Vid två konserter med olika program bjuds det på pianokonsert nr 14 av W A Mozart, pianokvintetter av Johannes Brahms, Amy Beach och Cesar Frank och dessutom kammarmusik av Grazyna Becewicz.

Mats Widlund är en synnerligen aktiv pianist och verksam inom många musikaliska fält. Som solist och kammarmusiker har han framträtt över hela Europa samt i USA, Kanada, Japan, Ryssland och Algeriet. Han har en stark förankring i den klassiska repertoaren och har t?ex framfört alla Mozarts arton pianosonater i Stockholms konserthus.

Konserten varar ca 60 min, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-12 17:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: