Menu

Håvard Gimse Och Van Kuijk Quartet

Växjö

Utvandrarnas Hus
söndag, 17 november 2019 kl:16:00

Strängar och stråkar i samklang

Pianisten Håvard Gimse räknas idag som en av Norges ledande artister. Hans breda och varierade repertoar har inneburit framföranden av mer än 30 olika pianokonserter. Han har framträtt på de flesta av Europas ledande musikscener.

Franska Van Kuijk Quartet har belönats med oräkneliga internationella utmärkelser sedan starten 2012. De har hela Europa som sitt arbetsfält.

Vid framförandet här i Växjö får vi höra Mahlers Pianokvartett i a-moll, Sjostakovitjs Stråkkvartett nr 8 i c-moll och Dvoraks Pianokvintett i A-dur.

Konserten varar ca 1 tim 40 min inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Datum / Tid

söndag, 17 november 2019 kl: 16:00

Plats

Växjö, Utvandrarnas Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad