Clara Schumann 200 År

Utvandrarnas HusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Växjö Konsertförening inleder höstsäsongen med en hyllning till Clara Schumann, som i år skulle fyllt 200 år. Programmet kretsar kring hennes musik och hennes fascinerande liv. Elisabet Stoltz Niklasson som Clara ger oss inblickar i musiken och livet som mor, pianist, maka till Robert Schumann och nära vän till bl.a. Brahms, Mendelssohn och Joachim. Elisabet har sällskap av Trio Bis!: Mårten Sundén, violin, Christian Berg, cello, och Maria Ingemarsson Berg, piano. Konserten blir en härlig upplevelse för både öra, öga och själ.

bMedlemmar går in gratis i mån av plats vid uppvisande av medlemskort i entrén. Medlemskap kan köpas vid entrén./b

bKonsertintroduktion kl 15.30/b

Konserten varar ca 1 tim 50 min.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-01 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: