kl: 16:00

Doric String Quartet - Intimate Voices

Utvandrarnas HusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Alex Redington, violin, Ying Xue, violin, Hélène Clément, viola, och John Myerscough, cello, bildar enligt brittiska The Times ”…en superb ensemble, intelligent, tekniskt briljant och underbart balanserad.” De bjuder på verk av J. Haydn, B. Britten, A. Tarrodi och slutligen J. Sibelius stråkkvartett i d-moll, Voces Intimae, som har gett namn åt konserten.

Konsertintroduktion kl 15.30.

Konserten varar ca 1 timme 45 min.

Rullstolsplats bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Ö Utvandrarnas Hus ligger i Museiparken i Växjö. Byggnaden är ritad av arkitekten Bent Jörgen Jörgensen och öppnades 1968. En utbyggnad skedde 1984. Utvandrarnas Hus inhyser Svenska Emigrantinstitutet och innehåller arkiv med original och kopior av amerikabrev, dagböcker och fotografier. Det finns även ett mikrofilmsarkiv över husförhörs- och andra kyrkoböcker för att ge service för släktforskning. Här finns uppgifter om miljontals svenskättlingar i Amerika.

I utställningshallen står statyn Oskar och Kristina av Axel Olsson. Det finns även en modell av det mobergska utvandrarfartyget Charlotta.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-08 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: