Menu

A Music Story med Janne Schaffer

Växjö

Växjö Konserthus
söndag, 5 mars 2017 kl:18:00

Sveriges musikelit med Janne Schaffer i spetsen bjuder på en briljant musikalisk show med musik av ABBA, Ted Gärdestad, Electric Banana Band, Björn J:son Lindh med flera.

A Music Story – en hyllning till svensk musik
Janne Schaffer är en av Sveriges bästa gitarrister genom alla tider! Han har spelat med nästan alla som går att spela med, internationella såväl som svenska artister, ABBA och Ted Gärdestad. Bob Marley och Toto. Han är Sveriges okrönte gitarrkung. I showen A Music Story kommer du att få vara med på en resa från tidigt 60-tal och hela vägen fram till nu. Berättare och regissör: Janne Schaffer.

Vill du inte vänta till 5 mars kan du ladda upp med Ted Gärdestad-galan i SVT den 8 januari. Några veckor senare den 4 februari sänds ett program om Bob Marley där även Schaffer medverkar.

Musikerna som Schaffer har med sig tillhör den svenska musikeliten och består av:

Johan Boding, sång
En av Sveriges bästa röster. Har medverkat i musikaler som Jesus Christ Superstar och Miss Saigon där han fick Guldmasken för sin prestation. Han är grym på Queen-låtar.

Peter Ljung, keyboard
Flitigt anlitad av Björn och Benny. Spelat rock med Mats Ronander och har del i Magnus Ugglas sound på 80-talet.

Barbro Lindkvist, elgitarr
Inledde sin karriär i Kurt Olssons Damorkester. Har spelat med Di Leva och Tomas Ledin och gjort många TV-produktioner. Sedan 2012 turnerar Barbro med Schaffer.

Mårgan Höglund, trummor
Musiker i Allsång på Skansen och i Electric Banana Band. Har spelat i många teateruppsättningar, men också turnerat med Måns Zelmerlöw, Brolle och Carola.

Tobias Gabrielsson, bas
Han förälskade sig i detta instrument som tagit honom till landets alla scener. Har spelat med Nils Landgren, Timbuktu, Carola för att nämna några. Turnerar med Schaffer sedan 2012.

Medverkar gör också Akademiska Kören, Växjö. Spännande möte på scenen.

Konserten arrangeras av Rotaryklubbarna i Växjö kommun.
Överskottet går till polioutrotningen i världen och lokala humanitära projekt.

Konserten varar ca 2 tim 45 min, inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

söndag, 5 mars 2017 kl: 18:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

315kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad