Menu

Musikalkavalkad - Kronobergarnas Musikkår

Växjö

Växjö Konserthus
lördag, 1 april 2017 kl:16:00

Hjärtslitande, ösigt, alltid musikaliskt!

En kavalkad av nya och oförglömliga melodier från världens största musikaler. Från West Side Story och Music Man till Kristina från Duvemåla och Little Shop of Horrors. En musikalisk resa med ett 50-tal musiker och sångare.

Allt detta och lite till bjuds du på i Kronobergarnas Musikkårs vårshow.
Sångsolister från St Sigfrids Folkhögskola Erik Jonsson, Lilian Katthän, Miriam Napadow, Samuel Sassersson, Tilda Sventorp, Walfrid Lindsgård och Lina Larsson.
Dirigent Lars Hammar, konferencier Sara Wåhlin.


Konserten varar ca 2 timmar inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via BiljettCentrum Växjö,tel 0470-41600.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

lördag, 1 april 2017 kl: 16:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

70kr - 150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad