Menu

Highlights of musicals - konsertversionen

Växjö

Växjö Konserthus
söndag, 8 oktober 2017 kl:16:00

Highlights of Musicals – Konsertversionen

Highlights Productions grundades 2013 och har sedan dess producerat musikaler och konserter med en hög ambitionsnivå, däribland West Side Story, Familjen Addams och i somras farsen Tresteg i Snedsteg. I höst har vi den stora äran att få komma till Växjö Konserthus med konserten Highlights of Musicals, en kavalkad med det bästa ur musikalvärlden.

På scen medverkar, förutom ett tjugotal musiker utbildade på landets främsta musikhögskolor, sex välrenommerade musikalartister från Växjö och södra Sverige.

Växjö representeras av Växjöbaserade Hani Arrabi, Emelia Sallhag och Gabriel Carcamo som alla medverkat flitigt i många av Highlights produktioner. Hani är utbildad musikalartist, Emelia skådespelare och Gabriel musiker.

Skåningarna Anna-Hanna Rosengren, Åsa Sjöblom och Tord Hansson är alla utbildade vid Högskolan för Scen och Musik respektive Balettakademin i Göteborg och aktuella i Smålands Musikteaters uppsättning av Les Misérables.

Konserten dirigeras av Emil Fredberg.

Varmt välkomna till en afton med många musikaliska guldklimpar!

Konserten varar ca 1 tim 30 min inkl paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

söndag, 8 oktober 2017 kl: 16:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

100kr - 340kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad