Menu

CREEDENCE TRIBUTE

Växjö

Växjö Konserthus
fredag, 9 mars 2018 kl:19:30

Efter höstens succé med utsålda konserter och med ett stort publiktryck fortsätter nu Creedence Tribute ut på en vårturné. Med ljud, ljus och bild förstärks känslan och upplevelsen av att det faktiskt nästan är Creedence Clearwater Revival med John Fogerty i spetsen som står på scenen.

Creedence Tribute ligger så nära originalet som det är möjligt och anses av många vara Europas bästa hyllningsband till CCR. Denna konsert är den största hyllningskonserten någonsin till Creedence Clearwater Revival. Förutom den fantastika musiken så får publiken följa med i historien om ett av världen allra största band.






Konserten varar ca 2 tim 10 min inkl paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.



Creedence Tribute
2024-11-01 19:30:00
Linköping, Garden, Konsert & Kongress

Datum / Tid

fredag, 9 mars 2018 kl: 19:30

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

450kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad