Menu

Pilsner och penseldrag

Växjö

Växjö Konserthus
lördag, 27 oktober 2018 kl:19:30

Pilsner och penseldrag - Gänget i 57:an reser västerut!

Om man tar en galen streber tillika en förvirrad tant och sen adderar på två kärlekstörstande ungkarlar, så säger vi varmt välkomna till 57:ans innergård där en skara av de hjärtligaste och mest pricksäkra figurer tillsammans denna höst skapar en ”uppåt-väggarna” livad afton på scener runt om i landet. Man kan säga att ett av Gideon Wahlbergs berömda verk återuppstår och får nytt liv. Ni kommer bjudas på kärlek, gapskratt, pilsner och penseldrag (jodå) samt en hel del sång när Sveriges skrattsäkraste gäng tar plats på scenen.

Ensemble: Claes Månsson, Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Ing-Marie Carlsson, Anna Carlsson, Per Holmberg, Karin Bergquist och Ola Hedén.

Regi: Ulf Dohlsten
Manus: Gideon Wahlberg
Bearbetning: Lars Classon och Jojje Jönsson

Föreställningen varar ca 2,5 tim inkl paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

lördag, 27 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

295kr - 495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad