Menu

Andrew Lloyd Webber Gala

Växjö

Växjö Konserthus
fredag, 8 mars 2019 kl:19:30

En hyllning till Andrew Lloyd Webber
en av vår tids största musikalkompositörer nu i Sverige.


Fyra internationellt uppmärksammade solister tillsammans med en sång- och dansensemble tar med publiken på en känslomässig berg- och dalbana.

Andrew Lloyd Webbers arbete är fullt av känslor, det är det som gör hans musik så älskad. Kärlek, förförelse, romantik, humor, ilska, girighet, mod, hopp och inspiration. Alla dessa känslor förenas i denna hyllningsgala.

Webbers briljanta musik tolkas av artister tillsammans med en levande orkester bestående av 14 musiker. Kvällens värd leder publiken genom den musikaliska resan och förenar de olika delarna av showen.

Färgglada kostymer, multimedia projektioner i kombination med toppmoderna ljuseffekter gör Andrew Lloyd Webber Gala lika trevlig för ögonen som för öronen.

Andrew Lloyd Webber Gala är hyllningsshowen som hedrar en av vår tids största musikalkompositörer. Kvällen förgylls med ett urval från hans mästerverk som The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Starlight Express med flera.

Föreställningen varar ca 2 tim 10 min inkl paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

fredag, 8 mars 2019 kl: 19:30

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

640kr - 695kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad