Menu

Svansjön

Växjö

Växjö Konserthus
lördag, 12 januari 2019 kl:19:30

Tidernas mest populära balettklassiker, Svansjön, innehåller alla de beståndsdelar som gjort klassisk balett berömd.

Välkomna till en fantastisk berättelse med enastående scenografi och dans.
I över hundra år har den ryska folksjälen speglats av Tjajkovskij med detta verk.

”Russian Grand Ballet” är en av de första unika balettkompanier, som kombinerar balettraditioner från världens ledande teatrar - Mariinsky Theatre of St. Petersburg, National Opera of Ukraine och ledande teatrar i Italien, Tyskland och Japan i dess shower och galor. ”Russian Grand Ballet” turnerar årligen runt hela världen: Ukraina, Israel, USA, Mexiko, Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland m.fl. länder.

Historien om den förhäxade svanprinsessan som bara kan befrias från den ondskefulle Trollkarlens trolldom, genom äkta kärlek. Siegfried förväntas gifta sig med en passande flicka för att föra sitt furstehus vidare. Han förälskar sig inte i någon av de flickor som skulle vara ett gott parti, utan i den främmande flickan Odette, som förtrollar honom med sin skönhet. Siegfried svär Odette evig kärlek. Förbannelsen som vilar över Odette, gör att hon endast kan anta mänsklig skepnad under några få timmar varje natt. Den ondskefulle trollkarlen ser sin chans att låta sin egen dotter gå på fest på slottet i Odettes skepnad för att lura prinsen. Planen lyckas och den förblindade prinsen bryter ovetandes sitt trohetslöfte. När det går upp för Siegfried att han blivit lurad, bönfaller han Odette att förlåta honom, vilket hon gör.

Längd: 3 akter, cirka 2 timmar och 30 minuter (inklusive 2 pauser).
Föreställningen framförs till inspelad orkestermusik.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.



Svansjön
2024-11-27 19:00:00
Stockholm, Göta Lejon



SvansjÖn
2024-11-28 19:00:00
Karlstad, KARLSTAD CCC

Datum / Tid

lördag, 12 januari 2019 kl: 19:30

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

40kr - 630kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad