Menu

Batsheva Dance Company - Venezuela

Växjö

Växjö Konserthus
lördag, 16 februari 2019 kl:18:00

Israeliskt dansgästspel

”I Venezuela utforskar Naharin och dansarna dialog såväl som konflikt mellan rörelsen och det innehåll den representerar. Koreografens val ställer många frågor och ger en del svar. Naharin försöker inkludera publiken i sin egen valfrihet och de oändliga möjligheter den skapar, samtidigt som han kritiskt kommenterar oss alla.”

“Venezuela med sina fantastiska dansare, är ett fascinerande och mångfacetterat verk med ett överraskningsmoment som stannar kvar hos åskådaren långt efter att han lämnat teatern.” (Yael Efrati, Timeout, May 2017)

Koreografi: Ohad Naharin
Ljusdesign: Avi Yona Bueno (Bambi)
Soundtrack Design and Edit: Maxim Waratt
Musikalisk rådgivare: Nadav Barnea
Kostymdesign: Eri Nakamura

Producerat av Batsheva Dance Company
Samproducenter: Chaillot National Theater, Paris; Hellerau - European Center for the Arts, Dresden.

Med speciellt stöd av the Dalia and Eli Hurvitz Foundation, the New Yorks Funds of Bathseva och the American Friends of Batsheva.

Föreställningen arrangeras av Regionteatern Blekinge Kronoberg i samarbete med Musik i Syd. Längd cirka 80 min.

Länkar till videomaterial:
Trailer: : Länk finns här

Med prat av Ohad Naharin:
: Länk finns här

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Evenemangspaket med dans och boende i världsklass

Den 16 februari uppträder Batsheva Dance Company, en av världens bästa dansgrupper, i Växjö. För enbart 995 kr får du en biljett till föreställningen med denna legendariska dansgrupp och en natts boende på PM Hotel (del i dubbelrum, enkelrumstillägg 500 kr) som utnämnts till Sveriges bästa hotellupplevelse 2019.

Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda detta unika erbjudande. Föreställningen är en upplevelse för alla som vill ta del av något som är utöver det vanliga. Det blir en magisk kväll med Batshevas fantastiska dans och ett boende i världsklass. Antal evenemangspaket är begränsade, så skynda dig att boka!

PM Hotel är utnämnt till Sveriges bästa hotellupplevelse 2019 av White Guide. PM Hotel erbjuder 74 unika rum och sviter som är placerade i anslutning till prisbelönta restaurangen, bistro och PM Bar. Hotellet erbjuder tillgång till pool, bastu och gym. PM & Vänner har eget bageri och egen florist som ytterligare förstärker upplevelsen.


Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

lördag, 16 februari 2019 kl: 18:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

50kr - 995kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad