Menu

Rigmor Gustafsson - Come Home

Växjö

Växjö Konserthus
lördag, 21 september 2019 kl:19:00

2018 fick Rigmor den prestigefyllda utmärkelsen ”Guldkatten”, ett hederspris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom tre guldskivor har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. Albumet ”Come Home” släpptes den 22 februari 2019 och består av nyskriven musik av Rigmor med texter av bl.a. Andreas Mattson, Anders Lundin och Lina Nyberg samt några tolkningar av Kate Bush, Joni Mitchell och Tanita Tikaram.

De senast åren har Rigmor spelat med Jonas Östholm - piano, Martin Höper- bas och Chris Montgomery - trummor. Samarbetet har fördjupats och trion medverkar på albumet såväl som på livekonserterna.

”Med det här albumet känns det som om jag landat och nått något nytt, men också något som alltid funnits i mig. Det är svårt att hitta rätt ord för att uttrycka den lycka, lättnad och tacksamhet jag känner med detta album. Det känns som att jag kommit hem”, berättar Rigmor Gustafsson.

Konserten varar ca 1,5 tim, ingen paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

lördag, 21 september 2019 kl: 19:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad