Balladen Om Nygatan 8

Växjö KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I en visuell musikföreställning fylld med Cornelis Vreeswijks underbara musik och mångbottnade texter får vi möta ett par som lever ett lugnt och inrutat liv i ett hus på Nygatan 8. De lever för sina rutiner och sin trygghet, men har tappat bort lust och passion på vägen. Men så, plötsligt en dag flyttar det in en okänd familj i deras hem. Utan förvarning och utan någon som helst förklaring. Det inrutade livet på Nygatan 8 vänds uppochner. Kaos infinner sig. Ingenting är längre säkert, vant och bekvämt. Vad händer när vi rycks ur vår komfortzon och blir konfronterade med en ny verklighet? När ett oväntat möte uppstår mitt i den trygga tristessen? När det lilla livet plötsligt blir stort? Vad kan vi förlora men framförallt vad har vi att vinna? Vi vet aldrig när de livs avgörande ögonblicken uppstår, men det här är ett av dem! Med hjälp av fantastiska musiker och en sjungande ensemble från alla världens hörn kommer vi uppleva mötet mellan det vi känner så väl och det ännu helt okända. Stort elände och massor av humor, vacker poesi och vansinnig folkfest – Allt blandas ihop i denna tragikomiska och musikaliska feelgood om två familjers kamp för att leva sida om sida.

För regin står den prisbelönta regissören Minna Johannesson, baserad i Danmark (men är svensk från början, född i Emmaboda). Hon vill beskriva föreställningen som “EN TRAGISK FEELGOOD, EN ABSURD, FESTLIG OCH FULLSTÄNDIGT HJÄRTSKÄRANDE DRÖMFÖRESTÄLLNING.” Inom den större musikteaterscenen i Skandinavien klassas hon som Musikteaterdrottningen. Så vi är väldigt stolta över att hon väljer Regionteatern för sin debut i Sverige.

Musik & text Cornelis Vreeswijk
Manus, koncept & regi Minna Johannesson
Scenografi & kostymdesign Katrine Gjerding
Dramaturg Sofia Westerlund
Arrangemang Martin Ullits Dahl & Dan Knagg
Översättning Berrin Sahin, Sohair Chkair
Koreograf Anna Eklund
I rollerna Alaà Rashid, Björn Johansson Boklund, Gabriela Anselmo, Saskia Husberg & Sohair Chkair
Musiker Berrin Sahin, Dan Knagg & Martin Ullits Dahl
Produktion Regionteatern Blekinge Kronoberg

Föreställningen varar ca 90 min, ingen paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Evenemangspaket med teater och boende i världsklass

För 1 195 kr får du en biljett till föreställningen och en natts boende på PM Hotel (del i dubbelrum, enkelrumstillägg 500 kr) som utnämnts till Sveriges bästa hotellupplevelse 2019.

Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda denna upplevelse för alla som vill ta del av något som är utöver det vanliga. Det blir en magisk kväll med teater och ett boende i världsklass. Antal evenemangspaket är begränsade, så skynda dig att boka!

PM Hotel är utnämnt till Sveriges bästa hotellupplevelse 2019 av White Guide. PM Hotel erbjuder 74 unika rum och sviter som är placerade i anslutning till prisbelönta restaurangen, bistro och PM Bar. Hotellet erbjuder tillgång till pool, bastu och gym. PM & Vänner har eget bageri och egen florist som ytterligare förstärker upplevelsen.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-22 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: