Menu

The Legends - 60S & 70S Comeback Special

Växjö

Växjö Konserthus
torsdag, 14 november 2019 kl:19:00

Sedan 2001 har The Legends levererat sina makalösa nostalgishower på Sveriges mest etablerade konserthus. Men inte bara i Sverige - utan även utomlands där man rankas som en av världens mest träffsäkraste och påkostade shower i sin genre. Nu kommer förställningen till Växjö – med en ny show!

På samma scen - i samma show - ser vi några av världens främsta tolkare av Elvis Presley, Jerry Lee Lewis och Roy Orbison. I årets nya föreställning ”60s and 70s Special” bjuds vi på en oförglömlig kväll i en musikalisk biografi. Detta med bl.a. Paul Larcombe ifrån England - en av världens högst rankade Elvis-tolkare. Han är vidare en av dem få ”Elvis-artister” som uppträtt privat för Englands drottning och kungafamiljen. Paul är sann entertainer och bär onekligen på världens mest trovärdiga Elvis-röst!

Tillsammans med Mr. Larcombe hittar vi Sveriges elit för tolkandet av Roy Orbison och Jerry Lee Lewis Johnny Duvert och Jerry Carlson. Båda slog igenom som finalister i TV4s Sikta Mot Stjärnorna och har sedan medverkat i flera TV-program, bl.a. TV4s Bingolotto där man gjorde ett bejublat framträdande. Dem har även valts in i Radio Nostalgi - Hall Of Fame och tillhör sannolikt Europas mest dedikerade och träffsäkraste versioner av sina ikoner. Jerry kunde vi senast se i ett makalöst framträdande - med en brinnande flygel - i svenska TV4s ”Talang”.

Höstens nya show – med fokus på 60 och 70-talet - är en nyskriven föreställning där variationen är stor och överraskningarna många. Följ med på en nostalgisk kväll när den är som bäst – med några av världens skickligaste tolkare. En show tillägnad tre legender – som aldrig går ur tiden!

Föreställningens längd: 2 tim. och 45 min. inkl. 30 min paus.

Hemsida: www.thelegends.se
Facebook: www.facebook.com/thelegends.se

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

torsdag, 14 november 2019 kl: 19:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad