Menu

Sissels Jul 2019

Växjö

Växjö Konserthus
söndag, 24 november 2019 kl:18:00

Få artister i norden är så starkt förknippade med julen som Sissel Kyrkjebø. Hon tar vara på de gamla traditionerna samtidigt som hon varje år lyckas förnya sig.
Einar Engelstad, Bergens Tidende – Sissels jul 2017

Tillsammans med rösten så har Sissel den unika utstrålningen på scen som gör att du känner att hon sjunger direkt till dig och bara dig. Kombinationen av den fantastiska rösten och scennärvaron har gjort Sissel till en mycket eftertraktad artist i stora delar av världen. Hon har under åren samarbetat med bland andra Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel och José Carreras.

Tillsammans med Placido Domingo och José Carreras blev Sissel inbjuden att genomföra den första julkonserten i Moskva efter Sovjetunionens fall.

Bara i Norden har Sissels julkonserter setts av över 1 miljon människor, ett närmast oslagbart rekord i detta sammanhang.

Sissels Jul 2019 kommer förutom till Sverige, också till Norge, Danmark och Tyskland, för att nämna några.

Välkommen på en konsert med genuin julstämning!

Konserten varar ca 90 min – ingen paus

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

söndag, 24 november 2019 kl: 18:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad