Menu

Kulturnatt - Musica Vitae Och Louise Hoffsten

Växjö

Växjö Konserthus
lördag, 25 januari 2020 kl:18:00

Hösten 2019 gjorde Musica Vitae och Louise Hoffsten en bejublad turné i södra Sverige. Nu finns chansen att återigen uppleva detta färgstarka musikaliska möte då Louise Hoffsten och gitarrist Richard Krantz på nytt delar scen med Musica Vitae, denna gång i Växjö Konserthus under Kulturnatten.

Louise Hoffsten är en av landets mest folkkära artister med sin respektingivande 30-åriga solokarriär som förutom bluesen även omfamnat genrer som rock, visa, folkmusik och jazz. Hon har även synts i tv-program som Stjärnorna på slottet, Melodifestivalen och Så mycket bättre. Richard Krantz är en av Sveriges mest framstående gitarrister inom pop, rock och blues och har spelat med flera av landets mest kända artister.

Konserten kommer bjuda på flera av Louise Hoffstens kända låtar, såsom Let the best man win och Only the dead fish follow the stream, men också finstämda visor och någon jazzstandard.

Höstens konsertturné sålde snabbt slut och ett av presscitaten från dessa konserter löd:
”Den som vill höra den här känsliga, känslomässiga och professionellt glänsande konserten som begår en helt lyckad crossover mellan kammarorkester och blues, rock, visa – för att nämna några av Hoffstens genrer, gör bäst i att boka.”

Medverkande:
Musica Vitae
Dorota Siuda – konsertmästare
Louise Hoffsten – sång
Richard Krantz – gitarr

Konserten varar ca 1 tim 15 min, ingen paus.

Rullstolsplatser och platser med hörslinga bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Av säkerhetsskäl är det ej tillåtet att ta med ytterkläder in i Christina Nilsson salen. Garderobsavgift 25 kr, Swish eller kontant betalning i garderoben.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

lördag, 25 januari 2020 kl: 18:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad