Menu

58 meter upp med Mikael Rickfors

Örebro

Svampen
fredag, 23 juli 2021 kl:17:00

58 meter upp med Mikael Rickfors! Sommarens allra mest mysiga, intima och exklusiva musik-upplevelse under bar himmel på Svampens magiska skybar! Varmt välkomna på ett coronasäkrat evenemang för max 65 besökare, där vi vidtagit åtgärder för att minska risk för smittspridning.


Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn "Vingar för Pengarna", utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa.


Han har skrivit och komponerat det mesta av sitt material, ibland med olika medskrivare. Många av hans låtar har blivit tolkade av världsartister. Redan som 19 åring, visade Mikael Rickfors att han hade en röst som kunde svälja både tid och rum. Han startade det svenska bandet Bamboo 1967. Bamboo blev relativt populära i Skandinavien. De släppte två singlar - 'Everybody's Gone Home' 1968 och 'To Know You Is To Love You' 1969.


1971 ersatte Mikael sångaren Allan Clarke i The Hollies. Han blev upptäckt av Tony Hicks under en av deras Skandinavien turnéer när Mikael spelade med Bamboo. Han sjöng på The Hollies hitsingel, 'The Baby', som nådde 26:e plats på de brittiska listorna. Som deras nya medlem producerade Mikael ett annat sound för The Hollies på albumen 'Romany' och 'Out On The Road'.


1973 lämnade han The Hollies och fick en framgångsrik solo karriär. Mikaels låtar har blivit inspelade av många artister under åren. Percy Sledge, Cindy Lauper, Jim Capaldi, Richie Havens, Carlos Santana och självklart The Hollies för att nämna några få. 1988 släppte han sitt album 'Vingar' som blev en otrolig succé och säljer fortfarande bra i sveriges skivbutiker.


1990 gaddade sig Mikael ihop med andra svenska artister för att forma bandet Grymlings. De bestod av Göran Lagerberg, Magnus Lindberg, Pugh Rogerfeldt och Mikael. Alla låtarna på deras debut album 'Grymlings' sjöngs på svenska. Albumet blev en stor succé och sålde platina. 'Grymlings' var namnet på Mikaels bondgård på Gotland där han levde en tid.


De följande solo albumen sjöngs på engelska. 'Lush Life' släpptes 2004 och var ett steg i en ny inriktning tillsammans med en välkänd svensk jazz kvartett. 2009 släpptes den mer akustiska skivan 'Away Again".

Datum / Tid

fredag, 23 juli 2021 kl: 17:00

Plats

Örebro, Svampen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

595

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad