Menu

Musikalen AidaVäxjö

, Växjö Konserthus
torsdag, 24 mars 2016 kl: 19:00

Katedralskolans Estetiska program ger i år musikalen AIDA med musik och text av Elton John och Tim Rice.

AIDA utspelar sig i det forntida Egypten där vi får följa tre starka huvudkaraktärer. Amneris och Radames är förlovade och som present skänker Radames en slav vid namn Aida till sin fästmö. Föreställningen kommer vara en känsloladdad resa ända från början till slut med häftiga dansnummer och storslagna sånger.

Föreställningar ges både i Katedralskolans aula och på Växjö Konserthus, välkomna!

Föreställningen varar ca 2 timmar, inkl paus.

För mer information och bokning av rullstolsplatser ring Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid


2016-03-24 19:00

Plats

Växjö Konserthus
Växjö, Västergatan

Typ

Musikal

Kostnad

10kr - 150kr

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad