Menu

Özz Nûjen är Rikard lll

Växjö

Växjö Teater
söndag, 12 februari 2017 kl:19:00

Teater. Stand up. Klassiskt drama om makt, galenskap, kamp och kunskap
fritt efter William Shakespeare

Hertigen av Gloucester, blivande kung Rikard III är maktgalen, manipulativ och bitter - med en sällsam attraktionskraft på kvinnorna och männen omkring sig. Vägen mot kungakronan fylls av politiska missgrepp, uppror och intriger i ett blodigt familjedrama. Vad händer med makten, vem har makten och var är du när makten kontrollerar allt och alla? Özz Nûjen om pjäsen:

-En fantastisk pjäs som säger mycket om vår nutid och vår framtid. Anledningen till att jag gör pjäsen, är för att jag vill göra alla roller själv, för precis som Rikard III så är jag lika egoistisk och vill åt hela härligheten, helt själv!”

Pressröster
”Özz Nûjen spelar fram detta monster med hela sin charm, närvaro och geniala publikkontakt. /.../ konsekvent förmedlar han en moralitet om ansvar och vikten av att reagera och agera.
SvD

Föreställningen varar ca 1 tim 40 min, inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Högsäsongen för teater i Växjö var kring Sigfridsmässomarknad i februari. Från 1807 användes en rödmålad lada som teaterlokal. Den låg vid stadens yttersta gräns mot väster – vid nuvarande konditori Askelyckan – och klarade de båda stadsbränderna 1838 och 1843. Ytterligare en teaterlokal omnämns på 1820-talet. Denna låg vid Teatertorget men förstördes vid branden 1843.

Datum / Tid

söndag, 12 februari 2017 kl: 19:00

Plats

Växjö, Växjö Teater

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

130kr - 290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad