Menu

Little Shop of Horrors

Växjö

Växjö Teater
onsdag, 26 april 2017 kl:19:00

- Ni vet, den där musikalen med den köttätande växten... Ja ha, den?!
Det är inte många föräldralösa som får jobba i en blomsterbutik och dessutom får sova inomhus och när de jobbar få ledigt varannan söndag, kanske nångång ibland...

Det är här vi möter Seymour Krelbourn, spelad av Walfrid LIndsgård, i skräck-komedimusikalen Little shop of Horrors. Han är en drömmare, som förvisso är tacksam för sin vardag, men samtidigt fantiserar om ett liv tillsammans med den vackra, lite naiva Audrey, som spelas av Lina Larsson. - En dröm om en framtid som bland annat hindras av den sadistiske tandläkaren Orin, gestaltad av Elias Wallin.

Under blomsterbutikens ägare, Herr Mushniks vingar (spelad av Talis Vasko), försöker Seymour skapa en dräglig vardag, till den dag då den lokala kinesiska blomsterhandlaren på torget erbjuder ett växtskott - som kommer att förändra Seymours och alla andras vardag. - En tillväxt som blir fel, och till vilket pris? - En utomjordisk varelse - som belyses med blodigt allvar...!! Växten spelas av Niklas Gustafsson till Henrik Fagelbergs rockiga röst.
På scen ser vi också en skönsjungande trio (Chiffon, Chrystal, Ronnette) spelad av Frida Yman, Linda Dale och Charlene Pihl, som är mycket viktig för att belysa och föra historien vidare.

Missa inte Dramatörernas 24:e produktion - en afton garanterat fylld av absurditeter, skratt, skräck, romantik samt härligt skön 60-talsmusik med levande orkester där Christer Johansson är kapellmästare.

Föreställningen varar ca 2 tim 20 min, inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Högsäsongen för teater i Växjö var kring Sigfridsmässomarknad i februari. Från 1807 användes en rödmålad lada som teaterlokal. Den låg vid stadens yttersta gräns mot väster – vid nuvarande konditori Askelyckan – och klarade de båda stadsbränderna 1838 och 1843. Ytterligare en teaterlokal omnämns på 1820-talet. Denna låg vid Teatertorget men förstördes vid branden 1843.

Datum / Tid

onsdag, 26 april 2017 kl: 19:00

Plats

Växjö, Växjö Teater

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

236kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad