Menu

När rocken kom till Sveg - Part 2

Växjö

Växjö Teater
lördag, 7 april 2018 kl:18:00

När rocken kom till Sveg blev ett begrepp i hela landet 2013 efter att dokumentärfilmen med samma namn visades på Sveriges Television. Över en miljon människor såg filmen vilket gjorde att musikern och artisten Kingen kunde turnera med en liveföreställning 2014 genom Riksteatern. Med nittio föreställningar blev detta Riksteaterns mest sålda produktion någonsin i deras historia.

Kingen tog publiken med på en musikalisk resa genom 1950, -60 och -70-talet och allt berättades genom ett landsbygdsperspektiv. Den kulturella krocken som uppstod på 1950-talet när Rock`n`rollen och den amerikanska tonårskulturen drabbade den svenska landsbygden belystes av Kingen och hans band genom historieberättande och svängig musik.

Efter hårt tryck från både arrangörer och publik har Kingen nu valt att göra en ny uppsättning av ”När Rocken kom till Sveg” och kallat den part 2 för att vidareutveckla föreställningen med historier från sin egen musikaliska uppväxt men även behålla en del av de gamla succénumren. Med sig har han musikerna Staffan Bond Westfält och Magnus Olsson, båda tvättäkta Svegmusikanter med hög svängfaktor och glimten i ögat.

Spelglädje och stort hjärta står i fokus när dessa herrar slår sina påsar ihop i 2018 års uppsättning av ”När Rocken kom till Sveg” part 2. Kingen är även aktuell med ett nytt album lagom till turnèn.

Föreställningen varar ca 2 timmar inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Högsäsongen för teater i Växjö var kring Sigfridsmässomarknad i februari. Från 1807 användes en rödmålad lada som teaterlokal. Den låg vid stadens yttersta gräns mot väster – vid nuvarande konditori Askelyckan – och klarade de båda stadsbränderna 1838 och 1843. Ytterligare en teaterlokal omnämns på 1820-talet. Denna låg vid Teatertorget men förstördes vid branden 1843.

Datum / Tid

lördag, 7 april 2018 kl: 18:00

Plats

Växjö, Växjö Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad