Menu

Världsmusikalen Hitkommarna

Växjö

Växjö Teater
tisdag, 3 april 2018 kl:19:00

Världsmusikalen Hitkommarna - Hela världen finns i Småland!
Upplev en gripande berättelse då nysvenskar gestaltar sin historia med sång, musik och dans.

Berättelsens huvudperson Kimmie känner sig hotad av nysvenskar och skapar ett främlingsfientligt parti...
Handlingen utgår från en musikorkester som vinner första pris i en musiktävling och därmed en kulturresa till Västafrika. Under resan möter de människor från Mauretanien, Guinea Conakry och Senegal. Många lärdomar och nya insikter erhålles och deras nyvunna vänner följer med dem tillbaka på hemresan. Väl hemma i Sverige möts de av den allt mer främlingsfientliga Kimmie. Människor från Kurdistan, Syrien, Afghanistan samt även den samiska traditionen får ta del av hans ideologi om att de inte är välkomna i Sverige, men något händer under resan och frågan vad som är svenskt aktualiseras...

Musikalen har Världspremiär den 3 och 4 april i Växjö och Kalmar, 50 år efter Martin Luther Kings bortgång och hans I have a dream tal är lika angeläget idag. Berättelsen baserar sig på verkliga händelser och personer.

Världsmusikalen Hitkommarna är uppföljare till Folkmusikalen Hemstannarna, som setts av över 6000 personer i södra Sverige och jämförts med Kristina från Duvemåla. Båda musikalerna är skrivna och producerade av Peter Elmberg från den lilla byn Mundekulla ett stenkast från Vilhelm Mobergs födelsehem.

Läs mer www.hitkommarna.se

Föreställningen varar ca 1,5 timme inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Högsäsongen för teater i Växjö var kring Sigfridsmässomarknad i februari. Från 1807 användes en rödmålad lada som teaterlokal. Den låg vid stadens yttersta gräns mot väster – vid nuvarande konditori Askelyckan – och klarade de båda stadsbränderna 1838 och 1843. Ytterligare en teaterlokal omnämns på 1820-talet. Denna låg vid Teatertorget men förstördes vid branden 1843.

Datum / Tid

tisdag, 3 april 2018 kl: 19:00

Plats

Växjö, Växjö Teater

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

165kr - 290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad