Menu

Mikael Wiehe

Växjö

Växjö Teater
onsdag, 5 september 2018 kl:19:00

Den politiska övertygelsen har varit konstant i Mikael Wiehes liv och konstnärskap, från 70-talets musikrörelse till idag. Ett patos som genomsyrar allt han gjort. En tro på den lilla människan och det stora folket, på friheten och revolutionen.

Wiehes nysläppta skiva Portvakten berör såväl personliga som samhälleliga frågor. Skivans första singel Släpp in mig handlar om en flyktings längtan efter en plats att höra hemma. Ännu en gång har Mikael Wiehe lyckats skriva en sång som träffar rakt in i samtiden. En sång som sätter fingret på en av tidens viktiga frågor och pekar på allas vårt ansvar och möjlighet till handling.

Välkommen till en konsert där du får höra Släpp in mig och andra låtar som kanske väcker din egen tro på den lilla människan och det stora folket, på friheten och revolutionen!

Föreställningen varar ca 1 tim 45 min, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Högsäsongen för teater i Växjö var kring Sigfridsmässomarknad i februari. Från 1807 användes en rödmålad lada som teaterlokal. Den låg vid stadens yttersta gräns mot väster – vid nuvarande konditori Askelyckan – och klarade de båda stadsbränderna 1838 och 1843. Ytterligare en teaterlokal omnämns på 1820-talet. Denna låg vid Teatertorget men förstördes vid branden 1843.

Datum / Tid

onsdag, 5 september 2018 kl: 19:00

Plats

Växjö, Växjö Teater

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad