Menu

Broadwaymusikalen Victor/Victoria

Växjö

Växjö Teater
fredag, 16 november 2018 kl:19:00

I höst ger LinneaTeatern en klassisk Broadwaymusikal med underhållande glamorösa och sofistikerade sång- och dansnummer.

En komedi i kärlekens tecken som berättar historien om Victoria Grant, en brittisk sopran som möter Toddy, en levnadsglad och generös person med erfarenhet som cabaret artist på nattklubben Chez Lui.

När Toddys ex-pojkvän misstar Victoria för Toddys nya pojkvän, ger det honom en idé som får fart på både sin egen såväl som Victorias karriär. Victoria presenteras nu som Victor och gör stor succé som dragqueen på nattklubbarna i 30-talets Paris. Victoria blir “en kvinna som låtsas vara en man, som låtsas vara en kvinna”. Till slut blir framgången för komplicerad för henne då hon möter kärleken i King Marchan, en ökänd Chicago-gangster. King Marchan i sin tur blir attraherad av Victor vilket gör både honom och hans omgivning förvirrad.

I Victor/Victoria presenteras en varm humoristisk historia med många överraskningar och förvecklingar. Den här musikalen har jazziga sång- och dansnummer såsom “Le Jazz Hot”, den mer eftertänksamma “Crazy World” samt den känslomässiga “Almost a Love Song”. En Broadwayshow som har allt!

Musik och text av Blake Edwards, Henry Mancini och Frank Wildhorn i översättning av Anders Aldgård.

Förlag: ATRs Förlag, Västerås/Nordiska ApS, Köpenhamn

Se vår hemsida www.linneateatern.com för mer information om våra föreställningar.

Föreställningen varar ca 2 timmar 30 min inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

Högsäsongen för teater i Växjö var kring Sigfridsmässomarknad i februari. Från 1807 användes en rödmålad lada som teaterlokal. Den låg vid stadens yttersta gräns mot väster – vid nuvarande konditori Askelyckan – och klarade de båda stadsbränderna 1838 och 1843. Ytterligare en teaterlokal omnämns på 1820-talet. Denna låg vid Teatertorget men förstördes vid branden 1843.

Datum / Tid

fredag, 16 november 2018 kl: 19:00

Plats

Växjö, Växjö Teater

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad