Annie

Växjö TeaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den klassiska familjemusikalen Annie är en gripande solskenshistoria med starka karaktärer och färgsprakande sång- och dansnummer.

Handlingen utspelar sig under 30-talets New York och handlar om flickan Annie. Tillsammans med andra föräldralösa barn bor Annie på Hudson Street ?s barnhem som leds av Miss Hannigan. Med hjälp av en silvermedaljong och ett brev letar Annie efter sina biologiska föräldrar. En dag förändras hennes liv fullkomligt då privatsekreteraren Grace Farrell stiger in på barnhemmet och erbjuder Annie att tillbringa julen hos Oliver Warbucks, stadens rikaste affärsman.

Manus av Thomas Meehan baserad på den tecknade serien Little Orphan Annie av Harold Gray.
Musik av Charles Strouse och sångtexter av Martin Charnin.
Svensk översättning av Ture Rangström.
Förlag: ATRs Förlag, Music Theatre International (Europe)

Tider:
Spellängd: ca 3 timmar (inkl 20 min paus)

Åldersgräns:
Rekommenderad ålder från 6 år.

Besök gärna vår hemsida

Högsäsongen för teater i Växjö var kring Sigfridsmässomarknad i februari. Från 1807 användes en rödmålad lada som teaterlokal. Den låg vid stadens yttersta gräns mot väster – vid nuvarande konditori Askelyckan – och klarade de båda stadsbränderna 1838 och 1843. Ytterligare en teaterlokal omnämns på 1820-talet. Denna låg vid Teatertorget men förstördes vid branden 1843.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-01 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: