Menu

Sällskapsresan

Växjö

Växjö Teater
söndag, 17 november 2019 kl:16:00

Musikalen Sällskapsresan är fritt baserad efter Lasse Åbergs film, där manus, text och musik är skriven av Jakob Skarin och Bengt Palmers.

2015 hade den urpremiär i Malmö, och nu i november är det Växjöpremiär i LinneaTeaterns regi. Vi får möta den blyge, tafatte och flygrädde Stig-Helmer som har köpt en resa till Nuevo Estocolmo över jul. Stig-Helmer blir ofrivillig kurir då han omedvetet smugglar pengar ut ur landet. Han får en oförglömlig resa tillsammans med Ole, Majsan och Sivan.

I musikalen möter du också alla de andra klassiska karaktärerna och replikerna från filmen. Berra och Robban letar fortfarande ivrigt efter Peppes Bodega!

Manus, text och musik av Jakob Skarin och Bengt Palmers

Tider:
Spellängd: ca 3 timmar (inkl 20 min paus)

Besök gärna vår hemsida

Högsäsongen för teater i Växjö var kring Sigfridsmässomarknad i februari. Från 1807 användes en rödmålad lada som teaterlokal. Den låg vid stadens yttersta gräns mot väster – vid nuvarande konditori Askelyckan – och klarade de båda stadsbränderna 1838 och 1843. Ytterligare en teaterlokal omnämns på 1820-talet. Denna låg vid Teatertorget men förstördes vid branden 1843.

Datum / Tid

söndag, 17 november 2019 kl: 16:00

Plats

Växjö, Växjö Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad