Menu

Johan Blohm Trio

Västerås

Intiman
fredag, 26 april 2024 kl:18:00

Johan Blohm ansågs vara en av Sveriges bäst bevarade hemligheter i många år, men tack vare ett sensationellt YouTube-klipp har The Refreshments boogie rolling pianist kunnat visa världen vilken keyboardmästare han är. Filmklippet i fråga visar Johan vråla genom sitt signatursolonummer ”JB’s Boogie” på mindre än två minuter under en paus i en Refreshments-show. För den alltid så coola Johan Blohm är det bara ännu en dag på jobbet, men häpnadsväckande 22 miljoner visningar (och räkningar) bevisar att häpna boogie-woogie-älskare över hela världen har börjat sprida nyheterna.
En dag hade Johan en entusiastisk amerikansk röst i telefonen till exempel. Det visade sig vara den legendariske producenten och ljudteknikern Bruce Swedien, som hade konstruerat alla Michael Jacksons soloalbum mellan 1978 och 2001, co-producerat världens mest sålda album ”Thriller” samt producerat jazz- och rockjättar som Count Basie, Lionel Hampton, Diana Ross, Barbara Streisand, Paul McCartney och Mick Jagger. Swedien bjöd in Johan till sitt hem i Florida för att få en förstahands glimt av hans pianoteknik. Efter The Refreshments amerikanska debut på SXSW-festivalen i Austin 2011 åkte Johan till Florida där de gjorde några demoinspelningar och diskuterade möjligheterna för ett framtida samarbete.
Det är ingen överdrift att säga att Johan Blohm ganska bekvämt har tagit positionen som Sveriges Jerry Lee Lewis, speciellt om "The Killers" klassiska countrystil från 60- och 70-talet är din grej. Han var groomad i old school rocknroll och country från början och växte upp med ljudet av sin pappas favoritartister: Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Charlie Rich och så vidare.
När han var sju fick familjen ett gammalt stående piano av en släkting. Snart hade Johan hittat melodin till ”Green Green Grass Of Home” med sin högra hand - och det fanns ingen återvändo därifrån. Sedan dess har han blandat rock’n’roll, country och boogie-woogie till en musikstil präglad av ett hårt drivande groove som han på något sätt lyckas låta helt utan ansträngning.
Bas; Micke Finell. Trummor; Peder Sundahl
Vi öppnar kl 18. Servering sker i pausen, vi serverar även en pubmeny med lokala förtecken. 13 års åldersgräns. Under 18 i målsmans sällskap. Köpt biljett återlöses ej.

Datum / Tid

fredag, 26 april 2024 kl: 18:00

Plats

Västerås, Intiman

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad