Menu

Jill Johnson - Welcome to Christmas Island

Västerås

Västerås Konserthus
fredag, 14 december 2018 kl:19:30

JILL JOHNSON OCH ANDERS BERGLUND PÅ JULTURNÉ MED WELCOME TO CHRISTMAS ISLAND

I slutet av 2017 släppte Jill Johnson albumet ”Christmas Island” – en storbandsplatta tillägnad julen men kanske ännu viktigare; ett efterlängtat samarbete med gode vännen Anders Berglund. Skivan innehåller en rad klassiska och älskade låtar i fantastiska arrangemang av Anders och äntligen tar duon med sig denna underbara musik och åker ut på en omfattande turné genom Sverige. Med på resan är välrenommerade Sandviken Big Band, det kommer bli en oförglömlig konsertupplevelse i storformat med alla ingredienser för en perfekt julstämning!

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under de senaste åren verkligen satt countryn på den svenska musikkartan – men hon har också genom sin hyllade show ”That’s Life” visat ytterligare en sida av sig själv då hon tolkade sina favoriter ur den amerikanska låtskatten ackompanjerad av storband. Vad kan då vara mer rätt än att åka ut på turné med Anders och med den musikaliska uppbackningen av just ett storband?

Anders Berglund är en av Sveriges mest kända musikprofiler – arrangör, kompositör, dirigent, musiker och producent med en karriär som spänner från popidol i Blue Swede via Melodifestivaler, ”Så ska det låta”, mängder av TV-program, krogshower, musikaler, film- och teatermusik. Med en enorm erfarenhet och stort musikaliskt sinne har han tagit sig an arrangemangen till ”Christmas Island” och skapat en storbandsakt i världsklass.

Turnén Welcome to Christmas Island är ett drömprojekt för Jill och Anders; äntligen får de tillsammans bjuda publiken på den musik de båda älskar.

Årets julkonsert är här!

Arrangör: Brink & Berger

Längd: Ca 90 min (ingen paus)

Handikapplats bokas genom Västerås Tourist Center, tel: 021-39 01 00, eller Ticketmasters Call Center, tel: 077-1707070. Rörelsehindrade får ta med sig en ledsagare utan kostnad.

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

fredag, 14 december 2018 kl: 19:30

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

635kr

Fotograf: Olof Händén
Fotograf: Olof Händén
         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad