Menu

Thank You For The Music – En Hyllning Till Björn & Benny

Västerås

Västerås Konserthus
onsdag, 5 oktober 2022 kl:19:30

Publiksuccén fortsätter under hösten 2022. Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding gör sig redo för att möta publiken igen med showen "Thank You For the Music". Det är hyllning till Björn & Benny och deras unika låtskatt från stjärnor som står dem nära. Publiken bjuds på det bästa från bl.a. BAO, Chess, Kristina från Duvemåla, Mamma Mia. Det kommer att bli svårt att sitta still...

Med sig har Backman, Moraeus och Boding ett sjumannaband under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Karin Funk sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner.

Det är två av landets mest folkkära kompositörer som tolkas av flera av landets mest folkkära artister. Showen rymmer mycket av det bästa Sverige har att erbjuda. Självklart får vi också höra en och annan historia och anekdot om personerna Björn & Benny och livet bakom kulisserna.

Kalle Moraeus – Denna prisbelönte speleman behöver ingen närmare presentation. Kalle är en av våra mest folkkära artister, nära vän till Benny Andersson och även medlem i Benny Andersons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för SVT-succéerna ”Så ska det låta” och ”Moraeus med mera” – Kalles egna tv-programserie som sändes åren 2011–2017. Nu senast under 2018 såg vi Kalle kämpa framgångsrikt i TV4:s "Biggest looser VIP".

Gunilla Backman – En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bl.a. Les Misérables, West Side Story, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar för att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av Mamma Mia (som Gunilla spelade med i 2005–2007 på Cirkus i Stockholm). För insatsen i Mamma Mia blev hon 2006 tilldelad Guldmasken.

Johan Boding – Han känns igen som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. En som imponerats av Johans sång är Queen-gitarristen och legenden Brian May. Johan sjunger allt från jazz och visor till rock och han har bl.a. deltagit i SVT:s "Så ska det låta" och "Doobidoo". Han har turnerat med "Sol, Vind och Vatten", en hyllningskonsert till Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och tilldelades Guldmasken 1997 för sin medverkan i Miss Saigon.

Medverkande:

Kalle Moraeus
Gunilla Backman
Johan Boding

Johan Granström – Bas/Kapellmästare
Johan Lövkranz Ramsay – Trummor
Jörgen Stenberg – Perch
Anders Lundkvist – Keyboard
Patrik Svedberg – Keyboard
Tobias Fall/Pelle Holmberg– Gitarr
Per Grebacken – Blås
Jenny Redenkvist – sång och kör
Karin Funk – Sång och kör

Arr: MT Live och Västmanlandsmusiken

Längd: Ca 2 h 30 min (inkl paus)

Rullstolsplats bokas genom biljettkassan på biljett@vastmanlandsmusiken.se och 021-40 36 02.
Ledsagare går gratis, men måste ha egen biljett.

Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till KonserthusTerrassen. I vår restaurang serverar vi vällagad mat med varsamt hanterade råvaror av hög kvalitet. Komponera din middag, allt från tilltugg till trerättersmeny.
Restaurangen öppnar 1,5-2 timmar före konsertens starttid. Exakta tider och bokningsbara datum ser ni på: https://www.konserthusterrassen.se/" target="_blank">www.konserthusterrassen.se

Västerås konserthus invigdes den 7 september 2002 av kung Carl XVI Gustaf. Sedan dess har konserthuset varit en stor succé. Första verksamhetsåret hade konserthuset cirka 86 000 besökare. Stora salen har 912 platser och den lilla cirka 200 platser. Västerås Konserthus kan bjuda på allt mellan lokal folkmusik till de största artisterna. Konserthusets akustik räknas som europaledande.


Konserthuset i Vasaparken byggdes på kort tid. Den 1 februari 2001 togs beslut om projektering i Västerås kommunstyrelse, 14 maj 2001 påbörjades bygget och 7 september året efter var det dags för invigning. Konserthuset är ritat av Archus Arkitekter med Johnny Pettersson som ansvarig arkitekt. Handläggande arkitekt har varit Erik Bruhn. För akustiken ansvarade Jan-Inge Gustafsson.


Konserthuset inrymmer restaurangen KonserthusTerrassen.

Datum / Tid

onsdag, 5 oktober 2022 kl: 19:30

Plats

Västerås, Västerås Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad