Menu

Andrew Lloyd Webber Musical Gala

Växjö

VÄXJÖ KONSERTHUS
lördag, 25 februari 2023 kl:19:00

The Andrew Lloyd Webber Musical Gala
En hyllning till en av vår tids största musikalkompositörer

Andrew Lloyd Webbers musik är full av känslor, kärlek, förförelse, romantik, humor, ilska, girighet, mod, hopp och inspiration. Hyllningsgalan förenas alla dessa känslor.
I denna kritikerrosade föreställning bjuds det på en känslomässig berg- och dalbana, framfört av fem internationellt uppmärksammade solister och en sång- och dansensemble direkt från Londons West End.
Förutom solister och ensemble så tolkas musiken även av en levande orkester bestående av 14 musiker. Kvällens engelskspråkige värd leder publiken genom den musikaliska resan och förenar de olika delarna av showen.

Färgglada kostymer, påkostad scenografi och toppmoderna ljuseffekter gör Andrew Lloyd Webber Musical Gala lika trevlig för ögonen som för öronen.
Under kvällen får vi njuta av ett urval av hans mästerverk som The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Starlight Express och många, många fler.

Längd: ca 2h20min, inkl. paus
Ingen åldersgräns.

Rullstolsplats bokas online HÄR! eller i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080 samt via ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-707777

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns här på ticketmaster.se
Välkommen till Växjö Konserthus

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.

Datum / Tid

lördag, 25 februari 2023 kl: 19:00

Plats

Växjö, VÄXJÖ KONSERTHUS

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad