Menu

NÖTKNÄPPAREN

Växjö

VÄXJÖ KONSERTHUS
måndag, 2 december 2024 kl:19:00

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen!

En vacker saga om unga Claras äventyr, Nötknäpparens prins, full av spännande berättelser, förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den populäraste klassiska baletten i världen 1892. Idag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition; denna föreställning sätts upp årligen på världens teater- och operascener.
Dansens universella språk är förståeligt utan översättning för någon publik - scenen kommer att presentera historien om en tjejs bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner.

Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev ett fantastiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av en strid med råttor och möss som är större än livet och förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.

Nu är det dags att fylla dig själv och det är precis platsen där du glömmer de trängande problemen och krånglet, fördjupar dig i den magiska världen, minns barndomsdrömmar och fyller din själ med inspiration, värme och nya drömmar.

"Nötkrackaren"-balett är idealisk som den första balett som barn kommer att bekanta sig med. Dessutom, både för små åskådare och vuxna balettälskare, kommer baletten definitivt att erbjuda en känsla av beundran för skönhet och fylla alla med julstämning!

Produktionen av klassisk koreografi av Marius Petipa kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer - vinnare av internationella baletttävlingar, Peoples Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar.

Turnen presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnen äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

Längd: ca 2 timmar, inkl. paus.
Rullstolsplats bokas online Klicka HÄR! eller i Scalateaterns biljettkassa, biljett@scalateatern.com eller 054-190080 samt via ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-707777, det går även att besöka Cultix på Storgatan 7 i Växjö.

OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns här på ticketmaster.se
Välkommen till Växjö Konserthus

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.



NÖtknÄpparen
2024-11-29 18:00:00
Jönköping, Konsertsalen I Spira



NÖtknÄpparen
2024-12-01 15:00:00
Jönköping, Konsertsalen I Spira



Nötknäpparen
2024-12-13 19:00:00
Blandat, NYKÖPING, Konsertsalen Culturum



Nötknäpparen
2024-12-16 19:00:00
Stockholm, Göta Lejon



Nötknäpparen
2024-12-17 19:00:00
Stockholm, Göta Lejon

Datum / Tid

måndag, 2 december 2024 kl: 19:00

Plats

Växjö, VÄXJÖ KONSERTHUS

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad