kl: 19:30

Diego El Cigala - Voz & piano

Göta LejonDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Världens mest spännande och innovativa flamencosångare, Diego El Cigala, kommer till Göta Lejon den 15 november. Han har skapat sin egen uttrycksfulla fusionstil, som är influerad av såväl flamenco som kubansk bolero och argentinsk tango. I höst bjuder han på en intim och exklusiv Sverigekonsert under konceptet ”Voz & Piano”.

- Det var tolv år sedan sist, äntligen får jag komma tillbaka till den vackra huvudstaden! Jag ser mycket fram emot att träffa min dedikerade och passionerade svenska publik. Just Stockholm har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta, mycket tack vare min vänskap med maestro Bebo Valdés, det ska bli fint att få träffa er alla igen, hälsar Diego El Cigala.

Spanske Diego El Cigala är en av vår tids största flamencoikoner och dessutom trefaldig Grammy-vinnare. Med sin mjuka röst och starka scenutstrålning har han fått en hängiven publik över hela världen där han konstant fyller de stora scenerna och konserthusen.

Diego El Cigala föddes 1968 i en familj med romska musiker i Madrid. Flamencomusiken var ständigt närvarande i hans liv och 1997 inledde han sin solokarriär, som hittills resulterat i elva album och tre Grammy Awards. Det stora genombrottet kom 2003 med albumet Lágrimas Negras, “svarta tårar”, ett samarbete med den legendariska svensk-kubanske pianisten Bebo Valdés. Den nyskapande skivan vann priser, hyllades av recensenter och sålde i över en miljon exemplar.

I november och december besöker Diego El Cigalas konsert ”Voz & Piano” Paris, Geneve, London och den 15 november är han äntligen tillbaka i Stockholm igen, det var tolv år sedan sist. Den här gången ackompanjeras han enkom av sin vapendragare Jaime Calabuch “Jumitus”, en romsk musiker från Gracia i Barcelona, som spelat med El Cigala sedan 2005. La bien pagá, Te quiero, te quiero, Lágrimas negras och Amor loco är några av låtarna man kommer få höra den här kvällen.

Insläpp kl 19.

Föreställningens längd: 1h 45 min. Ingen paus.

Göta Lejon är en teaterbyggnad på Götgatan 55 i stadsdelen Södermalm i Stockholm. Biografen Göta Lejon är centrum i affärs- och bostadshuset i det s.k. Götgatspalatset, i kvarteret Vägaren på Götgatan 53-57. Huset byggdes åren 1926-1928 och arkitektoniskt har huset en kvarterslång putsfasad med en stram modernism på neoklassicismens grund med betoning av horisontaliteten genom markerade våningsband. Arkitekt är Birger Borgström.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-11-15 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Götgatan 55


Fler tillfällen:Diego El Cigala

Diego El Cigala, Historia de un amor på Spotify

Dos Lágrimas (Bonus Track Version)

Historia de un amor

Diego El Cigala, Tangos del Cigala - Tangos på Spotify

Vuelve el Flameco: Homenaje a Paco de Lucía

Tangos del Cigala - Tangos

Diego El Cigala, Te extraño på Spotify

Dos Lágrimas (Bonus Track Version)

Te extraño

Diego Ramón Jiménez Salazar, El Cigala, född 27 december 1968 i Madrid i Spanien, är en spansk flamencosångare.


El Cigala växte upp i en familj av romska artister och intellektuella i Madrid. Han började sjunga på flamencoklubbar och uppmärksammades så småningom av kända flamencosångare och började turnera med dem. I slutet av 1990-talet kom hans första album Undebel, varefter han blev solosångare. Han har sedan dess fått två Grammy Awards.


Ett av hans främsta album är Lágrimas Negras 2003, ett samrbete med den då 85-årige kubansk-svenske jazzpianisten Bebo Valdés.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Nytt Rekordår För Globala Upphovsintäkter Och Sverige I Digitala Världstoppen
PRESS
15 nov
kl: 13:20

Nytt Rekordår För Globala Upphovsintäkter Och Sverige I Digitala Världstoppen

De globala royaltyintäkterna till upphovspersoner når nya rekordnivåer med 9,2 miljarder euro för 2016. Det är en ökning med 6 procent gentemot föregående år, enligt nya siffror från Stims paraplyorganisation International Confederation of Societies of Authors and Composers (CISAC).

Intäkterna för digital konsumtion har nästan tredubblats sedan 2012 och växte med över 50 procent 2016, och ligger nu på knappt 1 miljard euro. Detta är till stor del tack vare att streamingen ökar kraftigt. Globalt sett står den digitala delen enbart för 10 procent av intäkterna, men Sverige sticker tydligt ut på området. För Sverige är 33 procent av de totala intäkterna från digital konsumtion, vilket gör oss till det tredje mest digitala landet när det gäller upphovsrättsliga ersättningar. Bara Korea och Mexiko ligger före.

Vi ser samtidigt en ökning bland svenskar som prenumererar på digitala musiktjänster. Det senaste året har en ökning skett med 6 procentenheter, från 44 till 50 procent. Ökningen är kraftigast för 12-15 åringar, där vi ser en ökning från 60 till 77 procent som uppger att de prenumererar för att få tillgång till musik via internet. Detta enligt statistik från Internetstiftelsen.

- En förutsättning för en hållbar digital musikmarknad är en betalande publik, därför är det oerhört glädjande att allt fler inser värdet ... Klicka för att läsa mer

Bild på Mariettes Vinterhyllning
PRESS
17 nov
kl: 08:10

Mariettes Vinterhyllning

Idag släpper Mariette en hyllning till stillheten, lugnet och det vackra med vintern - "Pillow (Winter Song)"

- Pillow är min hyllning till vintern, och framförallt är det en hyllning till mina vackra fans, mina snowflakes, berättar Mariette. Många stressar sönder denna vackra högtid men jag vill tända ljus, hålla mina kära nära och bara vara. Jag vill uppmana folk att varva ner, varför inte bara ligga inne på en kudde nära någon du tycker väldigt mycket om?

Lyssna på "Pillow (Winter Song)" här.

Mariette sågs senast i årets Melodifestivalen där hon deltog med låten "A Million Years" (skriven av Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Jenny Hansson och artisten själv). Mariette slutade på fjärde plats, låten har spelats flitigt på radio under våren och i somras var hon ute på en stor turné.... Klicka för att läsa mer

Bild på The Neverly Boys Debuterar Med Låten
PRESS
17 nov
kl: 13:00

The Neverly Boys Debuterar Med Låten "burn, Hollywood, Burn" Idag

Spåret släpps via nystartade skivbolaget Acid Moose.

The Neverly Boys består av medlemmarna Daniel Ledinsky och Dave Sitek. Förutom att deras relation är baserad på en lång vänskap, så har de tillsammans även skrivit och producerat låtar till artister så som Blondie och Pussy Riot. Tidigare i år bildade de nya gruppen The Neverly Boys, och skrev ett album ihop. "Burn, Hollywood, Burn" är den första låten som släpps från kommande debutalbum.

Lyssna på "Burn Hollywood, Burn" här: https://TheNeverlyBoys.lnk.to/BurnHollywoodBurn

Spåret "Burn, Hollywood, Burn", handlar om de förkrossade framtidsdrömmar som Hollywood är byggt på. Låten skapades innan avslöjandet om de sexuella övergrepp som det nyligen rapporterats om, men samtidigt har den underliggande mörka emotionen kring Hollywood alltid funnits där.

"I'm guessing most people who live here in Los Angeles can relate to that feeling of total hopelessness. This place sure creates some amazingly beautiful art, but it also has a tendency to use and corrupt you. Hollywood has attracted artists to come here to pursue their dreams since the 20's, and a lot of people end up in a very dark place chasing that dream. I love this city for all its beauty, but it has always been a very hard and violent place as well ", säger Daniel Ledinksi

Gruppen The Neverly Boys, består av David Sitek och Daniel Ledinsky. Sitek är en utav ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter