Spelschema och historik för Erik Hassle

Erik HassleErik Hassle

Erik Hassle, No Words på Spotify

No Words

No Words

Erik Hassle, Natural Born Lovers på Spotify

Natural Born Lovers

Natural Born Lovers

Erik Hassle, Hurtful på Spotify

Pieces

Hurtful

Kaj Erik Persson Hassle, född den 26 augusti 1988 i Salem i Sverige, är en svensk sångare, sångtextförfattare och kompositör. Uppvuxen i Bie, Katrineholms kommun.


Hassle gick på musikgymnasiet Rytmus i Stockholm där han senare blev upptäckt. Han blev sedan signad till musikbolaget TEN Music Group. 2008 medverkade han i musiktävlingen Metro Music Challenge där han kom på en andraplats. Senare samma år fick han svenskt skivkontrakt med Roxy Recordings genom TEN. 2009 fick han internationellt skivkontrakt med Island Records i Europa och Universal Republic i Nordamerika. Island Records avtal med Erik ska vara ett av de största som har gjorts i Storbritannien de senaste åren. Hans första singel Hurtful har hittills haft en 11:e placering på den svenska singellistan som bäst.


Svensk media började uppmärksamma Erik Hassle stort efter att den engelska tidningen The Guardian skrev en hyllningsartikel om honom. Den 19 augusti 2009 släppte han sitt debutalbum Hassle i Sverige.


Hassle uppträdde i Nyhetsmorgon lördag på TV 4 den 12 mars 2011 och medverkade 16 oktober 2011 i underhållningsprogrammet Moraeus med mera med Kalle Moraeus på SVT. Han uppträdde också med singeln "Grace" i Bingolotto på nyårsafton 2012.


Erik Hassle har skrivit sina låtar tillsammans med det svenska låtskrivarteamet Tysper (Tommy Tysper), Mack (Marcus Sepehrmanesh) och Grizzly (Gustav Jonsson). De är kärnan i produktionsbolaget Production Company Ten och har tidigare producerat flera populära poplåtar som bland annat framförts av A Teens, Amy Diamond och Elena Paparizou.


EP:n Mariefreds sessions (2011) skrev och spelades in med Joakim Berg och Martin Sköld från den svenska rock-gruppen Kent.


Erik Hassle är en av låtskrivarna bakom Shakiras och Rihannas duett ”Can't remember to forget you” (2014)Datum
Event
Stad
Plats

Erik Hassle
Göteborg
Sticky Fingers
Erik Hassle
Malmö
Kulturbolaget
Erik Hassle
Helsingborg
The Tivoli
Erik Hassle
Stockholm
Fasching