Spelschema och historik för Sufjan Stevens

Sufjan StevensSUFJAN STEVENS

SUFJAN STEVENS, Should Have Known Better på Spotify

Carrie & Lowell

Should Have Known Better

SUFJAN STEVENS, The Only Thing på Spotify

Carrie & Lowell

The Only Thing

SUFJAN STEVENS, To Be Alone With You på Spotify

Music From The O.C. Mix 4

To Be Alone With You

Sufjan Stevens (IPA: /'su?fj?:n/), född 1 juli 1975 i Detroit i Michigan, är en amerikansk sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist.


Stevens föddes i Detroit i Michigan, men växte upp i Petoskey där han gick på Harbor Light Christian School och Interlochen Arts Academy. Vidare gick han på Hope College i Holland i Michigan. I dag bor han i stadsdelen Brooklyn i New York där han driver skivbolaget Asthmatic Kitty Records tillsammans med andra musiker från Holland i Michigan.


Namnet Sufjan är av persiskt ursprung och lär ha givits honom av grundaren av det spirituella samfundet Subud, vilket Stevens föräldrar var anhängare av vid hans födsel. Stevens spelar de flesta instrumenten själv på skivorna, bland annat banjo, piano, gitarr, trummor, oboe och engelskt horn.


Stevens började sin musikaliska karriär med folkrockbandet Marzuki och Danielson Famile, det senare spelar han fortfarande med. Han solodebuterade 2000 med A Sun Came och har därefter släppt fyra ytterligare album. Sufjan Stevens har väckt uppmärksamhet genom sin ambition att skriva och spela in ett album för var och en av de 50 delstaterna i USA. Hittills har två släppts: 2003 släpptes albumet Michigan och i juli 2005 kom albumet Illinois.Datum
Event
Stad
Plats

Sufjan Stevens
Stockholm
Göta Lejon
Sufjan Stevens Tribute 2015
Göteborg
Björkekärrs kyrka, Svenska kyrkan i Göteborg