Menu

Wilmer X

Göteborg

Pustervik
torsdag, 11 april 2024 kl:19:00

Frihamnen Event & United Stage Presenterar:
WILMER X
Pustervik
Torsdag 11 april 2024
Åldersgräns: 18 år
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00
Wilmer X på vårturné med ny musik
Wilmer X har firat hela 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Just sin tusende konsert gjorde bandet framför ett gigantiskt folkhav på Sweden Rock och samma år slog man publikrekord på Malmöfestivalen. Det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av Sveriges absolut bästa akter!
Nu är det klart att Wilmer X återvänder till scenerna under 2024. Turnépremiär i Norrköping och efterlängtad final i hemstaden Malmö.
Hösten 2022 var en 17 år lång väntan över, då släppte Wilmer X albumet "Mer för dina pengar" och bevisade än en gång att de är ett av landets mest vitala rockband. Sen följde en turné som till stora delar blev helt utsåld, på några håll sålde biljetterna slut på några minuter. Under sommaren åkte bandet ut i landet, bland annat gjorde man en legendarisk spelning på Mosebacketerrassen i Stockholm.
Under våren 2024 väntar ny musik och inför julen har man nyss släppt en i Wilmer-anda traditionell jullåt, "Jorden runt i jul".

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.
Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.
Nisse Hellberg, sång och gitarr
Jalle Lorensson, munspel
Thomas Holst, bas
Sticky Bomb, trummor
Janne Lindén, gitarr

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.



Wilmer X
2024-04-27 20:00:00
Sundsvall, Centralen Sundsvall



Wilmer X
2024-07-12 18:00:00
Linköping, Skylten, Linköping



Wilmer X
2024-07-24 19:30:00
Luleå, BJÄRRED, Bjerreds Station



Wilmer X
2024-08-17 19:00:00
Uppsala, Parksnäckan

Datum / Tid

torsdag, 11 april 2024 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad