Menu
Johan Rockström, modedesignern Bea Szenfeld och Coldplays klimatforskare till Way Out Wests klimatscen!

Johan Rockström, modedesignern Bea Szenfeld och Coldplays klimatforskare till Way Out Wests klimatscen!

18 jun kl: 11:00

Årets Way Out West i Göteborg kickar igång den 8 augusti med klimatscenen Greentopia. Världsledande forskare och samhällsdebattörer möter engagerade artister och hållbara pionjärer från musikbranschen. Nu kan vi avslöja klimatmötets första talare!

I programmet, som äger rum den 8 augusti kl 14.30 – 18.00, diskuteras radikala framtider, idiotiska system, hållbara turnéer, festivalmode, opolitiskhet, fankultur, artistprotester, och andra brännande frågor som är centrala i den klimatomställning vi just nu befinner oss i.

Bland årets talare finns John E. Fernandez, den amerikanska forskaren som studerat klimatavtrycket och omställningen av Coldplays världsturné Music Of The Spheres – som har lyckats halvera bandets utsläpp jämfört med förra turnén. John är chef för MIT Environmental Solutions Initiative, som arbetar för att övergå till en klimatneutral och rättvis framtid. Tillsammans med Live Nation och Warner Music leder han Climate Machine, ett forskningsprojekt i syfte att få musikindustrin att ta itu med klimatförändringarna.

Livemusik handlar om att föreställa sig nya världar i realtid. MIT kommer att beskriva ny forskning som identifierar de olika sätt som livemusik kan utveckla en hållbar och klimatpositiv framtid, säger John Fernandez.

Johan Rockström är en av världens främsta forskare inom globala hållbarhetsfrågor. Han ledde utvecklingen av ramverket om planetens gränser och är rådgivare åt flera regeringar och affärsnätverk. Han konsulteras regelbundet i frågor om hållbar utveckling under internationella möten, inklusive World Economic Forum, FN:s nätverk för hållbar utveckling (SDSN) och FN:s ramkonvention om klimatförändringar (UNFCCC).

Den mångfaldigt prisade modedesignern Bea Szenfeld, vars fantasifulla kreationer har burits av bland annat Lady Gaga, Björk och Laleh, talar om hur man är disruptiv i en kreativ bransch. Beas ikoniska bärbara pappersskulpturer har fått internationell uppmärksamhet och visats upp på alltifrån Eurovision Song Contest till muséer och ambassader. Bea laborerar på gränsen mellan konst och mode, och utmanar klädindustrin med nya idéer om cirkularitet och identitet. Under de senaste tre årens Elle-gala har hon samarbetat med EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke.

Isabelle McAllister och Andreas Magnusson återvänder som programledare. Programmet startar 14.30 och avslutas 18.00 på festivalens VIP-område.

Om Greentopia

Greentopia är livebranschens initiativ för att påskynda omställningen, och tillvarata den transformativa potential som finns hos festivaler och evenemang. Klimatprogrammet arrangeras av Svensk Live, Stockholm Resilience Centre, Föreningen LiveGreen och Way Out West. Göteborg & Co är möjliggörare av evenemanget.

Om Way Out West

Way Out West är musikfestivalen som går av stapeln i Slottsskogen, Göteborg den andra helgen i augusti varje år. Förutom ett hundratal artister presenterar festivalen ett prisbelönt vegetariskt matutbud och ett premiärtätt filmprogram. Hållbarhet har varit en stor del av Way Out Wests DNA sedan starten och festivalen har i många år använt sin plattform för att lyfta viktiga samhällsfrågor, sida vid sida med insatser för att själva sänka sina egna utsläpp.

Kontaktuppgifter

Kontakt Way Out West – Filip Hiltmann: filip@luger.se • 070-390 95 05

Frågor om klimatmötet, programmet och pressackreditering kan ställas till:
Per Olsson: per.olsson@su.se • 073-707 87 97
Louise Lindén: louise@livegreen.se • 073-4427810

Pressbilder på samtliga paneldeltagare

Finns HÄR.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad