Menu
NY EP. P4 Nästa-aktuella Cecilia Kallin öppnar nya skivan med poppärlan

NY EP. P4 Nästa-aktuella Cecilia Kallin öppnar nya skivan med poppärlan "Rapabarapa"

9 jun kl: 08:50

Popartisten Cecilia Kallin är, tillsammans med Joel Núñez, aktuell med singeln "Wait for Me" som nyligen vann musiktävlingen P4 Nästa Västerbotten. Låten finns även med på Cecilias nya EP "Cloud 9" som släpps i dag. Skivan frontas av fokusspåret "Rapabarapa", en smakfull poppärla med en omedelbar refräng.

- "Cloud 9" är en samling melodiska och gitarrbaserade poplåtar som alla på ett eller annat sätt handlar om kärlek, frihet och livslust. Jag vill att man ska känna sig glad när man lyssnar på min musik! Det modernare soundet och den intensiva kärlekshistorien i "Rapabarapa" möts av drivet och glädjen i den countrypop-osande "Wait for Me" och till sist avslutas EP:n med en luftig, lättsam poplåt som andas mycket 90-tal och positivitet: "This Will Be the Year", säger Cecilia.

Cecilia, ursprungligen från Falköping men numera boende i Stockholm, har varit en del av den svenska popscenen i 13 år. Hon slog igenom med popgruppen Timoteij när de tävlade i Melodifestivalen 2010 med bidraget “Kom”. Låten, som i dag har över 25 miljoner lyssningar, blev en stor succé och genombrottet var ett faktum. Efter flera framgångsrika år av skivsläpp och turnerande, gick Timoteij skilda vägar 2017. Ett år senare debuterade Cecilia som soloartist med "Runaway". Sedan dess har hon släppt en EP och flertalet singlar. En av hennes mest spelade låtar är "Play Pretend" som är skriven av Cecilia tillsammans med Popsicles Andreas Mattsson.

Kreatören Cecilia Kallin är en multibegåvad person. Utöver sitt eget konstnärskap, har hon även komponerat musik till andra artister och tävlat som låtskrivare i Melodi Grand Prix Norge. För fem år sedan debuterade Cecilia dessutom som smyckesdesigner, då hon släppte kollektionen "Harmony by Cecilia Kallin" i samarbete med det svenska accessoarmärket SEVEN/EAST
Just nu är det dock fullt fokus på musikkarriären och nya skivan "Cloud 9". I sommar väntar spelningar runt om i Sverige, närmast i Lysekil, Karlshamn, Sölvesborg och Falkenberg.


Följ Cecilia Kallin:

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad