Menu
NY SINGEL.

NY SINGEL. "Forever Young" - dubbelt aktuella Cecilia Kallin blickar tillbaka på sommaren 2009

25 aug kl: 08:25

Sommar, kärlek, glädje och nostalgi. Det är vad Cecilia Kallin vill förmedla med nya singeln "Forever Young". Många av oss kan relatera till minnet av en specifik tid i livet då allt var möjligt - vi träffade den stora kärleken, vi var fria och vi skulle förbli evigt unga. För Cecilias del är det sommaren 2009 som fått den speciella platsen i hennes hjärta.

- Jag hade otroligt starka och roliga musikupplevelser den perioden. Detta var strax innan jag skulle fylla 18 år. Jag och några av mina bästa kompisar var på Peace & Love-festivalen i Borlänge. Vädret var helt otroligt. Mina favoritband Mando Diao, Keane och The Sounds spelade. Vi åt Lingongrova med mjukost och drack Varm & Kall Äppelvin i tältet. Allt var roligt, spännande och musikaliskt inspirerande, säger Cecilia och fortsätter:

- Jag blev tillsammans med killen som jag hade mitt första långa förhållande med. Jag trodde att vi skulle vara tillsammans för alltid, precis som jag sjunger i "Forever Young". Så det var en stor sorg för mig när det tog slut fem år senare. Men det var verkligen en fin relation som jag fortfarande ser tillbaka på ibland och tänker på med mycket kärlek. Väldigt speciellt också när livet inte blir som man tänker sig, även om man som ung var helt bombsäker på vart man var på väg.

Cecilia Kallin har genom åren skapat sig en gedigen karriär som sångerska, låtskrivare och showproducent. Hon slog igenom som frontkvinna i Timoteij som, med sin karaktäristiska mix av folkmusik och pop, fick sitt stora genombrott med låten "Kom" i Melodifestivalen 2010.

- Sommaren 2009 är även till stor del förknippat med just Timoteij. Vi gjorde våra första spelningar och sökte in till Mello. Vi hade så roligt ihop och allt var så spännande, minns Cecilia.

På senare år har hon etablerat sig som soloartist, främst inom popgenren. Men Cecilia gör även nedslag i andra musikstilar. Just nu är hon, tillsammans med Joel Nùñez, aktuell med den countryinspirerade "Wait for Me". Låten känns igen från den pågående musiktävlingen P4 Nästa där "Wait for Me" är ett av de bidrag som gått vidare till riksfinalen i Västerås den 1 september. Duetten finns med på Cecilias senaste EP "Cloud 9".

Nya singeln "Forever Young" skiljer sig dock från det material som Cecilia tidigare gett ut. Låten bjuder på en mer modern, synthbaserad ljudbild som för tankarna till artister som Taylor Swift och norska Dagny.

- Resultatet känns 100% jag. Hoppas mina lyssnare ska tycka om den lika mycket som jag gör! sammanfattar Cecilia Kallin.

Lyssna på “Forever Young” här.

Följ Cecilia Kallin

Instagram I Facebook I Spotify

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad