Menu
NYTT ALBUM. Tomas Rimeika hyllar sin hembygd på

NYTT ALBUM. Tomas Rimeika hyllar sin hembygd på "Byälvdalen" (release 8 september)

8 sep kl: 08:15

Tomas Rimeikas första soloalbum “Byälvdalen” är inspirerat av Mando Diaos album “Infruset” och då speciellt singeln “Strövtåg i hembygden”.

LYSSNA PÅ ALBUMET HÄR

 - Det är texter om om att längta bort från sitt hem, längta till storstaden, men sedan börja längta tillbaka så det river i hjärtat, säger Tomas Rimeika, låtskrivare och sångare.

Precis som “Strövtåg i hembygden” handlar sångerna på “Byälvdalen” om landskapet där Tomas växte upp. Sångerna berör även klyftan storstad/landsbygd, hopp och öppna gränser:

-Nästan allt handlar om storstäderna idag. Fördomarna mot landsbygden är ofta att folk är inskränkta. Mitt album handlar istället om gemenskapen och öppenheten som finns på landet, något som fler och fler som flyttar från Stockholm upptäcker.

Alla medverkande på albumet är från Värmland, men albumet berör universella teman som öppna gränser, hopp och pånyttfödelse. Rimeikas mål har varit att skapa tidlös musik med berättande texter. Inspirationskällorna är Thomas Stenström, Mando Diao och Laleh.

- Byälven löper som en blå tråd vävd av cello, piano, bas, slagverk och virvlande syntar. Varje sång på albumet är en plats längs med älvdalen, det är en resa från norr till söder. Från längtan till befrielse, berättar Tomas. 

Albumet är producerat på plats i Säffle och Gillberga. Producent är Johan Ericson som även spelar trummor. Cello spelas av Ann-Helen Lindskog, piano av Emelie Hebbe och Martin Rhoden, bas av Daniel Askås och duetterna sjungs av Tomas och Jonas Rimeika, Malin Axelsson och Charlotta Sairio.

Om Tomas Rimeika:

Tomas Rimeika debuterar som soloartist. Efter hundratals gig i nio olika länder med banden Scandal Beauty, Frantic Sunday och The Rhymes är det dags för sångaren att släppa sånger på svenska. Mando Diao valde honom som sitt förband i maj och singlarna från debutalbumet har roterat på Sveriges Radio senaste året. Tomas har jämförts med både Håkan Hellström och Thomas Stenström i sin pop på värmländska.

Byälvdalen släpps 8 september 2022, i samband med en Sverigeturné till tio städer:

Säffle, Silvenska Villan 2 september
Karlstad
, Wermland Pride 3 september
Uppsala
, Katalin 10 september
Stockholm
, Scalateatern 14 september
Växjö
, Kafé De Luxe 15 september
Malmö
, Grand 16 september
Göteborg
, Porter Pelle 17 september
Örebro, Svampen 22 september
Åmål
, Blå 23 september
Arvika
, Ritz 1 oktober
Sundsvall
, Pipeline 14 oktober
Jönköping, Bongo Bar 28 oktober

Skivbolag: Rimeika Retorik.
Förlag: Native Publishing / BMG Rights Management Scandinavia. 

FACEBOOK | INSTAGRAM 

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad