Menu
Stiko & Moraeus släpper singeln ”Det ordnar sig” nu på fredag den 10 september

Stiko & Moraeus släpper singeln ”Det ordnar sig” nu på fredag den 10 september

6 sep kl: 12:00

Nu på fredag den 10 september släpper Stiko & Moraeus sin nya singel ”Det ordnar sig”. Bandet består av Stiko Per Larsson och Johan Moraeus.

Om sin nya singel berättar de:
”Textens tema är hitta de där gyllene glimtarna av hoppfullhet, i en tid när molnen i våra liv verkar ha en förmåga att hopa sig alldeles för mycket. Men det finns glädje, kärlek och humanism kvar därute. Ta hand om den.

2019 släpptes debutsingeln "Solen i mitt liv". Låten var en specialskriven låt med ett välgörenhetssyfte och det var första gången Johan och Stiko möttes för att arbeta tillsammans. Där och då var även Johans farbror Kalle Moraeus medverkande som musiker i bandet. Det fanns egentligen inga planer på att göra något mer av bandet, det skulle bli en låt och sen var det färdigt.

Ganska snabbt kände dock Johan och Stiko att det fanns mer att hämta ur det här. Det var som att de hittade en bakdörr in till en musikscen där deras olika bakgrunder vävs samman till något alldeles nytt och eget. Rötterna och arvet från folkmusiken ligger där och ruvar, men här är det tryggt omfamnat av Johans fingertoppskänsla för popmusik och ovanpå finns Stikos texter som inte blundar för varken skörhet eller vemod.

Så Stiko & Moraeus är tillbaka, den här gången med en självklar trygghet i att de nu faktiskt är ett band på riktigt. Inte ett tidsbegränsat projekt utan en band som finns för att de älskar att göra musik tillsammans.

Nya singeln ”Det ordnar sig” släpps nu på fredag den 10 september.

Följ Stiko & Moraeus:
Facebook
Instagram

YouTube

Mer om Stiko & Moraeus:
Stiko Per Larsson är en artist och låtskrivare från Leksand som med sju soloalbum kombinerat med ett flitigt turnérande hittat en alldeles egen plats på den svenska Singer/songwriter-scenen. Senaste albumet "Fri fågel" släpptes i januari 2021. Han har vandrat nära 1000 mil till fots på turné genom både landsbygd och städer för att samla in över två miljoner kronor till utsatta och sjuka barn. 2018 medverkade han som soloartist i Melodifestivalen. När världen hamnade i pandemiskugga i mars 2020 började Stiko livestreama konserter hemifrån sin studio och har i skrivande stund gjort över 70 konserter. Konsertserien har kommit att betyda väldigt mycket för väldigt många, under en svår tid.

Johan Moraeus skriver och producerar musik, han utgår från Orsa men med hela världen som målgrupp.

Johan växte upp i Moraeus-släkten i Orsa. Både pappa Perra Moraeus och farbror Kalle Moraeus är levande institutioner inom svensk musik men Johan står väldigt starkt på egna ben. Han är yrkesverksam gitarrist och har som musiker turnerat med flera stora svenska akter. Hans genombrott som låtskrivare kom i samband med Kalle Moraeus medverkan i Melodifestivalen 2010 med Johans låt "Underbart". De senaste åren har Johan arbetat som producent och låtskrivare mot den internationella marknaden.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad