Menu

14/3 LAIBACH/MEDIS

Stockholm

Debaser Medis
lördag, 14 mars 2015 kl:19:00

OBS! 20 år!


AIT Music Production och Goldenzwaig Creative Solutions är glada att få presentera:


LAIBACH den 14 mars på Debaser Medis!


LAIBACH: LEGENDEN ÅTERUPPSTÅR
Laibach är ett kult-avantgardeband med rötter i industrial, martial, och neo-klassiska musikstilar. Laibach bildades 1980 i Slovenien, vid tidpunkten Jugoslavien. Bandet representerar konstkollektivet Neue Slowenische Kunst (NSK) som det var en av grundarna till i 1984.


Legendariska Laibach återkommer till Sverige med ett nytt program baserat på materialet från sin nya skiva Spectre (2014). Den följer bandets hyllade konceptuella album Volk (2006) - där Laibach har tolkat nationalsånger av imperialistiska nationer.


Spectres release följs av en stor världsturné. Laibach har återuppfunnit sig i en pånyttfödd, men ändå polerad och fast bildning. Och nu som brukligt är, ifrågasätter Laibach alla stela och cementerade tolkningar (och fördomar) om sig själv, om sin musik, avsikter, filosofi och ideologi. Laibach är mästare på flykt, sanna flyktkonstnärer. Och ändå, trots allt, är det ett verkligt och fullblodigt Laibach-arbete och ingenting annat.


Laibach återkommer till Sverige med den enda storskaliga showen. En upplevelse du inte får missa!


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

lördag, 14 mars 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Medis

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad