Vad händer i Uppsala?
Här listar vi evenemang som händer i Uppsala framöver


Visa:

15 30 60 120 240 +
Bild på evenemang Lustans Lakejer ”En plats i solen” på Katalin i Uppsala. - Övrigt
januari
20
kl: 20:00
Uppsala, Katalin, Godsmagasinet Östra Station Roslagsgatan 1

Lustans Lakejer ”En plats i solen” Spelplats: Katalin Datum: 20 januari 2018 Biljettpris: 295 + service Åldersgräns: 20 år Arrangör: Candyrock Live & Loud Lustans Lakejer gav hösten 1982 ut sitt tredje album ”En plats i solen” vilket innebar bandets defintiva genombrott.  ??I oktober 2017 ger sig LL ut på en konsertturné där de kommer att framföra hela plattan samt övriga klassiker för att fira utgivningens 35-årsjubileum.?? Vi kan stolt meddela att skivans producent Richard Barbieri från den banbrytande gruppen Japan kommer att medverka på synthesizers. ?? Missa inte chansen att höra hits som ”En främlings ögon” och ”Läppar tiger, ögon talar”, albumklassiker som ”En kyss för varje tår” och ”Drömmar dör först” samt låtar som aldrig tidigare spelats live, till exempel ”Något måste brista” och ”Räddaren i nöden”. ??Lustans Lakejer 2017 består av: Johan Kinde: sång, Christer Hellman: trummor, Richard Barbieri: synthesizers, Tom Wolgers: klaviatur samt Anders Ericson på gitarr. ?? De kompletteras av Julian Brandt på bas, Fredrik Hermansson på klaviatur samt Lisen Rylander Löve på saxofon.  ??Lustans Lakejer har gett ut 7 album. Det senaste, ”Elixir”, kom 2011.?Johan Kinde har gjort 3 soloskivor och gav så sent som förra året ut albumet ”Ett halvt sekel av sex ”. ?? Richard Barbieri är framförallt känd som keyboardist i bandet Japan, men har även gjort skivor med band som Rain Tree Crow och Porcupine Tree. Under våren gav Richard Barbieri ut sitt tredje soloalbum Planets + Persona.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Roll The Dice + Klara Lewis på Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat i Uppsala. - Musik
januari
25
kl: 18:30
Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat, Vaksala torg 1

Duon Roll The Dice består av stockholmarna Peder Mannerfelt och Malcolm Pardon, som tack vare ett delat studioutrymme fann varandra och en gemensam passion för synthesizers, filmiska stämningar och experimentell elektronika. Sedan 2009 har de producerat fyra hyllade album, som kännetecknas av rytmiska pulser och en organiskt växande väv av melodier, inramade av klaustrofobiska rytmer och bräckliga pianoklanger som stöts mot dov elektronik. Samarbetet innehåller lika delar av de båda medlemmarnas egna musikaliska expertiser: Pardons kompositioner för film och TV, och Mannerfelts kraftfulla elektroniska utfärder både under eget namn och som del i Karin Dreijers (The Knife) sidoprojekt Fever Ray. Tydliga teman och narrativ, både när det gäller ljudbild och albuminramning, är en nyckelingrediens i Roll The Dice närmast episka berättande, som för tankarna till Tangerine Dreams mest visionära stunder. Det senaste albumet ”Born To Ruin” (2017) är inget undantag, men tar avstamp i en avskalad och närmast brutalistisk ljudbild som bryter av kraftigt mot de svepande hägringar i widescreen som vi vant oss vid. Detta senaste verk är snarare en grynig noirfilm, där spruckna saxofoner och maniska pianorepetitioner från scenen i en obekvämt trång och rökig jazzkällare målar bilden av en fragmenterad värld tyngd av ekonomisk och politisk instabilitet. Men i detta nakna skruvstäd, byggt av en kallhamrad funk inspirerad av såväl Charles Mingus, The Birthday Party, Surgeon och The Cramps, hittar vi också ögonblick av hopp och ljusning. Uppsalabördiga Klara Lewis har tagit den internationella elektronikascenen med storm sedan debutskivan ”Ett” släpptes på det österrikiska och av finsmakare och kritiker vördade skivbolaget Editions Mego 2014. Med hjälp av manipulerade fältinspelningar, upphittade ljud och elektroniska texturer skulpterar hon suggestiva mönster som innesluter lyssnaren i ett hypnotiskt tillstånd mittemellan det organiska och det digitala. Lewis har framträtt på världsledande elektroniska festivaler som Sónar, Mutek, CTM Festival såväl som på mytomspunna klubbar som Berghain och Café OTO. I Sverige har vi bland annat hört henne på Volt, Art’s Birthday Party, Intonal och Norbergfestivalen. För närvarande studerar hon till en examen i audiovisuell produktion, och arbetar parallellt med samarbeten med franske Rainier Lericolai och brittiske Simon Fisher Turner. Utöver sina hittills två album på Editions Mego har hon även hunnit släppa en EP på Peder Mannerfelts eget skivbolag. Vi kan inte tänka oss någon bättre lämpad att på hemmaplan i Uppsala sätta tonen för kvällen!THE DICE Klara Lewis


Biljetter/Info
Bild på evenemang George Fame & Amanda Sedgwick (Jazzbaren) på Katalin, Uppsala i Uppsala. - Musik
januari
25
kl: 19:00
Uppsala, Katalin, Uppsala, Roslagsgatan 1

Georgie Fame är en legend inom jazz och bluesvärlden. Han gjorde stor succé med sina megahits 'Yeh Yeh' och 'Bonnie and Clyde' på 1960-talet. 20 egna skivproduktioner och 14 hit-singlar har Georgie hittills hunnit med. Många av hans hits finns med på konserterna under denna långa turnéperiod som för Georgies del fortsätter direkt till anrika Ronnie Scotts i London. Amanda Sedgwick, altsaxofonist, sångare, kompositör från Stockholm, har de senaste åren frilansat i Sverige och USA. Hon har gjort fyra egna inspelningar, den senaste ”Volt” fått mycket fin uppmärksamhet. Amanda och Georgie kommer att sjunga ett par duetter förutom att Amanda finns med i kompet tillsammans med trion. Claes Crona Trio består förutom Claes själv på piano, Hans Andersson på bas och Johan Löfcrantz Ramsay på trummor. Claes Crona finns med i ett stort antal kompvariationer bakom Svante Thuresson-Viktoria Tolstoy-Peter Asplund-Vivian Buczek-Lill Lindfors-Louise Hoffsten –Roger Pontare och många många fler. Senaste CD-n ”American Standards” med Toots Thielemans som gäst.
Biljetter/Info

Bild på evenemang TMS B?WIE & SOUL PACK på Katalin i Uppsala. - Musik
januari
26
kl: 19:00
Uppsala, Katalin, Godsmagasinet Östra Station Roslagsgatan 1

TMS B?WIE & SOUL PACK Spelplats: Katalin Datum: 26 januari 2018 Biljettpris: 150:- + service Åldersgräns: 20 år SOUL PACK och ThrowMeSomeBOWIE fortsätter traditionen och startar upp det nya året med den årliga maxade livemusikkvällen på Katalin & All That Jazz i Uppsala! 20:30: TMS BOWIE TMS BOWIE Crew slutar aldrig att sondera Bowies digra låtskatt och produktion! Nu är året är 1980. Bowie som clown,utan någon som helst anledning, “..watch the revolution”. Ok, den här gången blir det blir hela skivan, Scary Monsters (& Super Creeps), LIVE! 22:00: SOUL PACK Soul och rock med högsta intensitet och med utökad blåssektion! Soul Pack bjuder på egna tolkningar av mer eller mindre känd soul och rock från igår till idag. Yes, Soul Pack som fyllde dansgolven på 80-talet - är glädje, dans och fest natten lång!
Biljetter/Info

Bild på evenemang Jazzhörnan: Bernt Rosengrens Quartet på Ukk - Restaurangen i Uppsala. - Musik
januari
26
kl: 19:00
Uppsala, Ukk - Restaurangen, Vaksala Torg 1

En ny jazzscen i Uppsala presenteras av Uppsala Jazz Club i samarbete med UKK. Jazzhörnan bjuder på högkvalitativa konserter, levande jamsessions, men kanske framför allt en skön atmosfär där du under avslappnade former kan njuta av härlig musik, mat och dryck! Dörrarna öppnas för matgäster med biljett kl. 18.00 så att man i lugn och ro kan äta middag innan konserten börjar kl. 20.00. Det brukar serveras mustig husmanskost. Bernt Rosengrens Quartet har existerat i drygt 15 år och turnerat i hela Skandinavien. Gruppens fyra skivor har alla höjts till skyarna av jazzkritiker och ”I’m Flying” belönades 2010 med ”Gyllene skivan”, årets bästa jazzskiva! Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt – redan som 17-åring spelade han med ”Ungdomsorkestern” på Newportfestivalen där Louis Armstrong var gästsolist. Han var med och bildade gruppen Jazzclub ’57 som var verksamma ända in på 90-talet. Bernt har genom åren jobbat storheter som Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry samt alltid spelat med egna projekt och konstellationer. Bernt har erhållit fem ”Gyllene skivor” – något som ingen svensk musiker gjort. Den första fick han 1964 för solodebuten ”Stockholm Dues” och den senaste 2009 för CDn 2009 ”I’m Flying”. Stefan Gustafson är utbildad på Musikhögskolan, Stockholm. Stefan jobbar som pianolärare på Södra Latin och Musikhögskolan och har spelat med musiker som Maffy Falay, Krister Andersson och Christina Gustafsson. Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister och har genom åren jobbat med ”alla”, såsom Monica Zetterlund, Arne Domnérus, Putte Wickman, Bernt Rosengren och med utländska solister som Clark Terry, Toots Thielemans, Kenny Barron, Doug Raney och Eddie Daniels. Hans har turnerat över hela världen och återfinns på ca 150 CD-skivor. 2009 kom Hans första solo-CD ut (Bassic Instinct) med bland andra Georg Riedel och Kjell Öhman. Bengt Stark gick på Ingesunds Musikhögskola där han utbildade sig både inom jazz och klassisk musik. Bengt har spelat med de flesta inom svensk jazz och också med musiker som till exempel Kenny Drew, Horace Parlan, Ken Peplowski, Clark Terry. Bengt är sedan över 20 år huvudlärare i trumset/jazz på Musikhögskolan, Stockholm. (Foto: Lasse Seger)
Biljetter/Info

Bild på evenemang Belgoträff - Lör, 2018-01-27 på Fyrishov i Uppsala. - Övrigt
januari
27
kl: 11:00
Uppsala, Fyrishov, Idrottsgatan 2

Årets höjdpunkt för alla som fascineras av den belgiska ölkulturen, tolkad och förfinad av hembryggare. Brygg något belgiskt eller franskt, enligt typdefinitioner eller efter eget huvud, och dela med likasinnade. All biljettförsäljning sker via Tickster, för att säkra din plats så rekommenderar vi att du köper biljett i god tid innan evenemanget. Besökare över 20 år är välkomna att lära sig mer om hembryggning. Alla besökarna är också domare i folkets val. Datum: Lördag 27 Januari 2018 Tid: 12-17 Plats: Fyrishov i Uppsala. Fyrishov ligger cirka 1 km norr om Uppsala C. Se www.fyrishov.seför vägbeskrivning. Fyrishovs kiosk och restaurang erbjuder fika. På Fyrishov finns också bland annat äventyrsbad, simhall och bowling som kan roa icke ölprovande familjemedlemmar under träffen. Bryggare du hittar information om anmälan m m på www.shbf.se Frågor? Mejla till info snabel-a belgo punkt beer Boendetips Några tips för tillresande som behöver en kudde att luta örat mot. Fyrishovs camping och stugby har campingstugor för 4-5 personer: www.fyrishov.seUppsala vandrarhem vid Kvarntorget: www.uppsalavandrarhem.seVandrarhem Uppsala vid Kungsängstorg ligger centralt i Uppsala: www.vandrarhemuppsala.se För den som föredrar hotell finns många alternativ, t ex Hotel Uppsala som ligger centralt på Kungsgatan 27: www.profilhotels.se/hoteluppsala/ Vid inställt evenemang löses köpta biljetter tillbaka i en månad framåt från evenemangsdatumet. Varmt välkommen! Uppsala Hembryggareförening och Svenska Hembryggareföreningen
Biljetter/Info

Bild på evenemang Mitt Och Ditt Och Mitt (3-6 År) på Den Lilla Teatern i Uppsala. - Övrigt
januari
28
kl: 12:00
Uppsala, Den Lilla Teatern, S:t Persgatan 22

Haralsson vill inte gå till jobbet. Alla kläder är fula, och särskilt slipsen är totalt hopplös. Haralssons tjej, Blexten, har en present. Fyra supersnygga slipsar. Vilken slips ska hon ta? Hon väljer en, men beslutar ta med de andra tre också. Den blyge Bergkvint som städar i entrén fylls av beundran. Kollegan Fläder som alltid ska vara bäst vill tävla. Fjäskige Mammed tycker slipsarna är så fina och börjar tjata. Den bullrige Chifen som vill bestämma tycker inte att någon ska ha finare slips än henne. … Med lekfullhet, lätthet och massor av humor undersöks skillnaden mellan att ge bort någonting i glädje och att ge bort något utan att egentligen ha valt det själv.  ”Mitt och ditt och mitt” är en finurlig pjäs om äkta och falsk generositet och om svårigheten att stå emot yttre tryck. Som när man ger bort (sina) saker, för man tror att man måste och inte för att man vill. (...)Med en effektiv och humoristisk spelstil tar skådespelarna fram barnet under de svarta vuxenkostymerna. Den unga publiken känner igen sig i de svårhanterliga situationerna och tycker synbarligen det är spännande att följa Haralssons dag på jobbet. Karin Helander, SvD
Biljetter/Info

Bild på evenemang Moneybrother på Ukk - Stora Salen i Uppsala. - Musik
februari
01
kl: 19:00
Uppsala, Ukk - Stora Salen, Vaksala torg 1

Under hösten ser vi Anders Wendin göra magiska tolkningar av andras material och andra tolka hans egen låtskatt inom ramen för TV-succén Så Mycket Bättre. Att det rör sig om en artist i sin absoluta högform råder det inga tvivel om. I början av året återupplivade Anders sitt Moneybrother-alias och genomförde de första spelningarna med projektet på närmare fyra år. Alla som var där kan vittna om kvällar som andades lika mycket då som nu, energi som finkänsla och hopp som förtröstan. Vi är därför glada och stolta att få meddela att Moneybrother åker ut på en omfattande turné i vår, med start i Uppsala februari och avslut i Åre i mars. Biljettsläpp nu på fredag kl 9.00. Efter att ha spelat under eget namn i ett antal år har Anders Wendin äntligen valt att på allvar återuppväcka Moneybrother – projektet som har fått Sverige att både dansa och gråta på samma gång. Anders många andra projekt i all ära – det är som Moneybrother han verkligen etsat sig in i det svenska folkhemmet. Den positionen befästs ytterligare nu under hösten, då han med sina många vackra tolkningar lär spela in sig i många fler musikhjärtan i succén Så Mycket Bättre. Med fullt band, en svårslagen katalog och nytt material på ingång lär den kommande turnén bli en euforisk upplevelse för den som lyckas lägga vantarna på en biljett.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Erik Söderlind på Katalin, Uppsala i Uppsala. - Övrigt
februari
01
kl: 19:00
Uppsala, Katalin, Uppsala, Roslagsgatan 1

Vinnare av förra årets ‘Guitar Music Prize’ säger allt. Med rötterna i Wes Montgomerey’s och George Benson’s anda har Erik tagit den internationella jazzvärlden med storm.Erik Söderlind


Biljetter/Info
Bild på evenemang Back to the 80s! på Flustret i Uppsala. - Övrigt
februari
02
kl: 16:00
Uppsala, Flustret, Flustergränd 5

80-talsfest! Mellan kl 17.00 och 19.00 ingår en 80-talsbuffé i priset. Legends of Pop bjuder på sköna toner och senare under kvällen tas scenen över av Lili & Susie, Tone Norum, Micke Syd, The Play Boys och Tommy Ekman Ålder: 25 år Entré: 175 kr
Biljetter/Info

Bild på evenemang BACH!!! - Andreas Brantelid på Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat i Uppsala. - Musik
februari
02
kl: 18:00
Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat, Vaksala torg 1

Ett svårslaget tillfälle att få njuta av Bachs samtliga solosviter för piano, cello och violin - live, i rad och under en helg - med solister som tillhör det absoluta toppskiktet i världen: Andreas Brantelid, Christian Ihle Hadland och Isabelle Faust. Johann Sebastian Bach (1685-1750) har påverkat och influerat musiker och kompositörer i århundraden. Hans närvaro går ofta att spåra långt utanför det vi räknar som konstmusik. Under en helg i februari synar vi denne ojämförlige gigant med lupp och presenterar hans mest avskalade verk i helfigur. UKK bjuder på en minst sagt sällsynt möjlighet och en stor tugga fantastisk musik: Johann Sebastian Bachs samtliga solosviter för cello, piano och violin! - Många som spelar fiol, piano eller cello har spelat solopartitorna och sonaterna av Bach, men väldigt sällan får man chans att höra dessa live – och framförallt inte alla på en gång. Att höra tre fullfjädrade instrumentalister spela alla sex solopartitorna på respektive instrument på en kväll är en utmaning och en unik chans! Missa inte detta, säger Stefan Holmström, producent för projektet på Uppsala Konsert & Kongress Vi ser alltså fram emot tre monumentala konserter där ett storartat konstnärskap möter tre extraordinära solister. Fredag 2/2 19.00 Sal B Cellisten Andreas Brantelid spelar J.S. Bachs sex solocellosviter BWV 1007-1012. Lördag 3/2 18.00 Sal B Pianisten Christian Ihle Hadland spelar J.S. Bachs sex solopartitorna för piano BWV 825 – 830. Söndag 4/2 16.00 Sal B Violinisten Isabelle Faust spelar J.S. Bachs partitor och sonater för soloviolin BWV 1001–1006. Andreas Brantelid - cello Född i Köpenhamn 1987. Han gjorde sin solodebut redan som 14-åring och har sedan dess gått från klarhet till klarhet. Han är idag ett världsnamn, känd för sina djärva tolkningar, färgstarka sound och stora scennärvaro. Han har engagerats som solist av orkestrar som London Philharmonic, Mahler Chamber Orchestra, Yomiyuri Nippon Symphony, Frankfurt Radio Symphony Orchestra, Leipzig Radio Symphony och många, många fler samt samarbetat med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Philippe Herreweghe, Vasily Petrenko, Sakari Oramo och Heinrich Schiff. Under 2017 har han bland annat medverkat vid Beethovenfest i Bonn och turnerat i Kina tillsammans med London Philharmonic Orchestra.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Carmina Burana - Uppsala Musikklasser på Ukk - Stora Salen i Uppsala. - Musik
februari
03
kl: 15:00
Uppsala, Ukk - Stora Salen, Vaksala torg 1

Carmina Burana, som bygger på dikter från 1100- och 1200-talen och uruppfördes 1937, handlar om livets förgänglighet. Här lovsjungs bland annat naturen och kärlekens ljuvlighet, men även om livet och om hur svidande ont det gör att leva. Uppsala Musikklasser startade sin verksamhet 1982 med två sångklasser. Idag består musikklasserna av sångklasser i årskurserna 3-9. 1994 utökades musikklasserna med orkesterklasser. Varje år antas 60 elever i sångklasserna som fördelas på två klasser och i orkesterklass finns plats för 30 elever.Carmina Burana


Biljetter/Info
Bild på evenemang BACH!!! - Christian Ihle Hadland på Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat i Uppsala. - Musik
februari
03
kl: 17:00
Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat, Vaksala torg 1

Ett svårslaget tillfälle att få njuta av Bachs samtliga solosviter för piano, cello och violin - live, i rad och under en helg - med solister som tillhör det absoluta toppskiktet i världen: Andreas Brantelid, Christian Ihle Hadland och Isabelle Faust. Johann Sebastian Bach (1685-1750) har påverkat och influerat musiker och kompositörer i århundraden. Hans närvaro går ofta att spåra långt utanför det vi räknar som konstmusik. Under en helg i februari synar vi denne ojämförlige gigant med lupp och presenterar hans mest avskalade verk i helfigur. UKK bjuder på en minst sagt sällsynt möjlighet och en stor tugga fantastisk musik: Johann Sebastian Bachs samtliga solosviter för cello, piano och violin! - Många som spelar fiol, piano eller cello har spelat solopartitorna och sonaterna av Bach, men väldigt sällan får man chans att höra dessa live – och framförallt inte alla på en gång. Att höra tre fullfjädrade instrumentalister spela alla sex solopartitorna på respektive instrument på en kväll är en utmaning och en unik chans! Missa inte detta, säger Stefan Holmström, producent för projektet på Uppsala Konsert & Kongress Vi ser alltså fram emot tre monumentala konserter där ett storartat konstnärskap möter tre extraordinära solister. Fredag 2/2 19.00 Sal B Cellisten Andreas Brantelid spelar J.S. Bachs sex solocellosviter BWV 1007-1012. Lördag 3/2 18.00 Sal B Pianisten Christian Ihle Hadland spelar J.S. Bachs sex solopartitorna för piano BWV 825 – 830. Söndag 4/2 16.00 Sal B Violinisten Isabelle Faust spelar J.S. Bachs partitor och sonater för soloviolin BWV 1001–1006. Christian Ihle Hadland - piano En av Norges främsta musiker, förr 1983 i Stavanger. Han gjorde sin debut med norska radioorkestern vid 15-års ålder, och har sedan gått vidare och spelat med ledande orkestrar världen över. Christian Ihle Hadland är en eftertraktad solist och hans raffinerade spel har tagit honom till några av de mest prestigefyllda scenerna i världen. Förutom i stort sett alla de stora orkestrarna i norden har han anlitats av Royal Scottish National Orchestra, Seattle Symphony Orchestra, NDR Hannover Orchestra och många fler. Han är också en eftertraktad kammarmusiker och har har varit konstnärlig ledare för kammarmusikfestivalen i Stavanger.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Doc V 30 års-jubileum på Katalin, Uppsala i Uppsala. - Dans
februari
03
kl: 20:00
Uppsala, Katalin, Uppsala, Roslagsgatan 1

Doc V 30 års-jubileum Spelplats: Katalin Datum: 3 februari 2018 Biljettpris: 150 + service Åldersgräns: 20 år Arrangör: Katalin and all that Jazz & Doc V Soulbandet Doc V och deras evigt unga medlemmar fyller keps! 30 år i svängets tjänst, som ambassadörer för tunggung i James Browns anda, är nu avverkade och det vill vi fira med ett funkigt SOULPARTY! Och var passar det bättre än på Katalin som har varit bandets andra hem genom 3 decennier. Bandet bildades hösten 1987 och första uppdraget var som dansare bakom Mick Jagger vid en musikvideoinspelning på SVT! Genom åren har Doc V spelat på i stort sett alla Uppsalas scener. Som gästartister har bandet haft många svenska artister som Jakob Hellman, Joppe Pihlgren och Idde Schultz, Per Persson, Claes Yngström, Irma Schultz, Burken(!), Ulf Dageby m.fl. Under 8 säsonger turnérade bandet till Chamonix där de spelade på krogen Le Brevent. Det är med andra ord hög tid att fira de första 30 åren med ett dundrande kalas som också blir startskottet på de kommande 30… LET´S PAAAAAAAARTY!!!
Biljetter/Info

Bild på evenemang Nussekudden (Från 4 År) på Den Lilla Teatern i Uppsala. - Övrigt
februari
04
kl: 12:00
Uppsala, Den Lilla Teatern, S:t Persgatan 22

Teater DaCapo presenterar "Nusse-kudden"en fri dramatisering av Nusse-kudden och Nusse-kuddens sista strid av Håkan Jaensson, Arne Norlin och Gunna Grähs.Kalle är galen i sin Nusse-kudde. Han fick den när han var liten. Den har följt honom hela livet: till dagis, till skolan, i lumpen och när han blev kär...  Och den är med honom nu. När han är gammal.  På ålderdomshemmet är det Föreståndarinnan som bestämmer: Hur skulle det se ut om alla släpade omkring på gamla kuddar? Ge hit! Kalle: Men... Föreståndarinnan: Det är både onödigt och ohygieniskt!!! Kalle tänker inte ge sig så lätt. Och han får hjälp från oväntat håll. Det blir en kamp på liv och död.  Ända in i det sista. En berättelse om vårt behov av trygghet, tröst och ömhet. Om att få vara som man är. Om att respektera människors olikheter.
Biljetter/Info

Bild på evenemang BACH!!! - Isabelle Faust på Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat i Uppsala. - Musik
februari
04
kl: 15:00
Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat, Vaksala torg 1

Ett svårslaget tillfälle att få njuta av Bachs samtliga solosviter för piano, cello och violin - live, i rad och under en helg - med solister som tillhör det absoluta toppskiktet i världen: Andreas Brantelid, Christian Ihle Hadland och Isabelle Faust. Johann Sebastian Bach (1685-1750) har påverkat och influerat musiker och kompositörer i århundraden. Hans närvaro går ofta att spåra långt utanför det vi räknar som konstmusik. Under en helg i februari synar vi denne ojämförlige gigant med lupp och presenterar hans mest avskalade verk i helfigur. UKK bjuder på en minst sagt sällsynt möjlighet och en stor tugga fantastisk musik: Johann Sebastian Bachs samtliga solosviter för cello, piano och violin! - Många som spelar fiol, piano eller cello har spelat solopartitorna och sonaterna av Bach, men väldigt sällan får man chans att höra dessa live – och framförallt inte alla på en gång. Att höra tre fullfjädrade instrumentalister spela alla sex solopartitorna på respektive instrument på en kväll är en utmaning och en unik chans! Missa inte detta, säger Stefan Holmström, producent för projektet på Uppsala Konsert & Kongress Vi ser alltså fram emot tre monumentala konserter där ett storartat konstnärskap möter tre extraordinära solister. Fredag 2/2 19.00 Sal B Cellisten Andreas Brantelid spelar J.S. Bachs sex solocellosviter BWV 1007-1012. Lördag 3/2 18.00 Sal B Pianisten Christian Ihle Hadland spelar J.S. Bachs sex solopartitorna för piano BWV 825 – 830. Söndag 4/2 16.00 Sal B Violinisten Isabelle Faust spelar J.S. Bachs partitor och sonater för soloviolin BWV 1001–1006. Isabelle Faust - violin “Her sound has passion, grit and electricity but also a disarming warmth and sweetness that can unveil the music’s hidden strains of lyricism ...” /New York Times En av världens främsta violinister! Isabelle Faust, född 1972 i Esslingen, Tyskland, vann prestigefyllda solisttävlingar redan som mycket ung. 1993 kammade hon hem förstapriset i Paganini Contest och blev snart inbjuden att samarbeta med världens ledande orkestrar, så som Berlin Philharmonic, Boston Symphony Orchestra, NHK Symphony Orchestra Tokyo för att nämna några. Hennes repertoar är imponerande och omfattar allt från J.S. Bach till samtida musik av Ligeti, Lachenmann och Widmann. Under sin lysande karriär har hon gång efter annan jobbat med välkända dirigenter som John Eliot Gardiner och Daniel Harding.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Moderna Klassiker med Uppsala Blåsarsymfoniker på Baptistförsamlingen Korskyrkan I Uppsala i Uppsala. - Övrigt
februari
04
kl: 17:00
Uppsala, Baptistförsamlingen Korskyrkan I Uppsala, Väktargatan 2A

Uppsala Blåsarsymfoniker inleder säsongen med en konsert fylld av moderna klassiker. UBS, som blev svenska mästare 2017, vässar EM-formen och bjuder publiken på delar ur tävlingsrepertoaren. På programmet står även musik av Gustaf Holst, Darius Milhaud och Vaughan Wiliams – tre tonsättare med klassiska verk på sitt cv. Vad är då en modern klassiker? Det finns ju inget egentligt svar på den frågan då modernismen har över hundra år på nacken vid det här laget. Men ändå finns det musik som har stannat kvar på repertoaren, musik som ständigt återkommer på blåsorkesternkonserter världen över. Musik som blivit klassiker utan att det har gått för lång tid. UBS bjuder även på ett uruppförande av en av orkesterns tubaister Johannes Eriksson som har komponerat en marsch med titeln: Marsch. Kanske blir den en kommande klassiker? Konserten är starten på en ny resa som ska utveckla orkestern. 2017 års höjdpunkter med guld i både VM och SM ska nu ligga till grund för vårt deltagande som enda svenska orkester i EM för blåsorkestrar i Belgien. Varmt välkomna!
Biljetter/Info

Bild på evenemang Svansjön med Ryska Nationalbaletten på Ukk - Stora Salen i Uppsala. - Dans
februari
05
kl: 18:30
Uppsala, Ukk - Stora Salen, Vaksala torg 1

Upplev den storslagna berättelsen om prins Siegfried, trollkarlen Rothbart och den vita svanen, prinsessan Odette. Betagande dans, exakt dansteknik, överdådiga kostymer och Tjajkovskijs medryckande musik. Stjärnsolisterna från Bolsjojbaletten och alla övriga medverkande dansare är utexaminerade från de bästa balettskolorna i Ryssland. Ryska Nationalbaletten grundades i slutet av 1980-talet, som det första oberoende kompaniet under perestrojkan i Ryssland. Grundare var Maris Liepa, legendarisk stjärna och första solist i Bolsjojbaletten. Många framstående dansare och solister medverkade i Ryska Nationalbaletten och kom från Bolsjojbaletten, Kirovbaletten och från Riga, Kiev och Kazan. I dag har den ryska nationella baletten egna utbildningar med mer än 100 dansare och koreografer med internationellt anseende.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Flyga, Landa, Krascha på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala. - Övrigt
februari
06
kl: 09:00
Uppsala, Gottsunda Dans & Teater, Valthornsvägen 11

Tre 12-åringar - på olika platser, i olika städer med olika liv.En hatar idrott. En har just fått glasögon. En måste flytta.På sina helt egna sätt måste de lära sig att hantera sina rädsloroch motgångar, lära sig att säga ifrån och att våga testa sina vingar. En föreställning om att flyga, landa och krascha.Flyga - att våga, att drömma, att testa.Landa -  att hitta balansen, tålamod, en mjuk fortsättning på marken.Krascha - det värsta som kan hända, men hur ställer en sig upp igen? Och går vidare? Vi får följa en dansare, en skådespelerska och en akrobat somtestar sina flygfärdigheter och minns sina egna krascher. För attkunna flyga behövs positiva tankar och lite guldstoft. För att landabehövs mod och träning. Föreställningen är ett möte mellan dans, teater och cirkus.Ett möte mellan barn och vuxna, mellan grå vardag och magi. För barn 9-12 år På scenSkådespelerskan Kajsa BiliusDansaren Sofia GabrielssonAkrobaten Joohn Gustafsson Flyga, landa, krascha är en samproduktion avscenkonstgruppen Den utökade familjen och Gottsunda Dans & Teater.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Flyga, Landa, Krascha på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala. - Övrigt
februari
06
kl: 13:00
Uppsala, Gottsunda Dans & Teater, Valthornsvägen 11

Tre 12-åringar - på olika platser, i olika städer med olika liv.En hatar idrott. En har just fått glasögon. En måste flytta.På sina helt egna sätt måste de lära sig att hantera sina rädsloroch motgångar, lära sig att säga ifrån och att våga testa sina vingar. En föreställning om att flyga, landa och krascha.Flyga - att våga, att drömma, att testa.Landa -  att hitta balansen, tålamod, en mjuk fortsättning på marken.Krascha - det värsta som kan hända, men hur ställer en sig upp igen? Och går vidare? Vi får följa en dansare, en skådespelerska och en akrobat somtestar sina flygfärdigheter och minns sina egna krascher. För attkunna flyga behövs positiva tankar och lite guldstoft. För att landabehövs mod och träning. Föreställningen är ett möte mellan dans, teater och cirkus.Ett möte mellan barn och vuxna, mellan grå vardag och magi. För barn 9-12 år På scenSkådespelerskan Kajsa BiliusDansaren Sofia GabrielssonAkrobaten Joohn Gustafsson Flyga, landa, krascha är en samproduktion avscenkonstgruppen Den utökade familjen och Gottsunda Dans & Teater.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Jojje möter Johan Norberg mfl på Ukk - Restaurangen/sal D i Uppsala. - Musik
februari
06
kl: 19:00
Uppsala, Ukk - Restaurangen/sal D, Vaksala torg 1

Jojje möter… Johan Norberg, Jessica Pilnäs och Jonas Knutsson. Under några tisdagskvällar i vår flyttar Jojje Wadenius in hos oss tillsammans med hela sin stora musikfamilj. I serien Jojje möter varvas personliga samtal om musik med minnen från diverse turnéer. Det bjuds på unika musikaliska möten då Jojje och hans gäster spelar varandras favoritmusik i nya tappningar och tolkningar. En smula trams – men framför allt: Fantastisk musik! Första upplagan av Jojje möter i vår bjuder på hela tre gäster. Gitarristen Johan Norberg, sångerskan Jessica PIlnäs och saxofonisten Jonas Knutsson. På scenen står självklart också det svängiga Cleobandet. På scenen kör vi igång klockan 20, men kom gärna en stund innan det börjar – och kom hungrig, restaurangen är öppen från 18. Johan Norberg är uppvuxen i Lycksele i Södra Lappland och utbildad i Stockholm och Boston. 1987 bildade Norberg tillsammans med trombonisten Nils Landgren duon Chapter Two. De har spelat in två skivor och gett över 350 konserter. Johan Norberg har spelat tillsammans med storheter som Annelie Rydé, Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson, Pugh Rogefeldt och varit medlem i det välkända coverbandet "the Husbands" (med Niklas Strömstedt, Lasse Lindbom och Micke Syd Andersson). I samarbete med saxofonisten Jonas Knutsson har Norberg spelat in tre skivor under gruppnamnet "Norrland", alla tre Grammisnominerades 2005, 2006 och 2008. Norberg har som jazzgitarrist deltagit i flera produktioner med Radiojazzgruppen bl.a. George Russel, Andrew Hornzy och Kenny Wheeler och vid den tyska jazzfestivalen "Jazz Baltica" där han 1997 utvaldes att medverka i Maria Schneiders internationella storband. Norberg har som studiomusiker deltagit på mer än 100 skivor namn som Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström, Monica Zetterlund, Stina Nordenstam, och som producent för Meja, Wille Crafoord, Jojje Wadenius, Ulf Lundell, Regina Lund, CajsaStina Åkerström, Sven-Bertil Taube, Svante Thuresson. Jessica Pilnäs Jessica Pilnäs är en rutinerad sångerska. Hon slog igenom med låten "Pretender" (2000) från skivan med samma namn, under artistnamnet Isa. Hon har också varit körsångerska för artister som Carola, Robyn och Stephen Simmonds och gör regelbundet konserter som solosångerska med Kid Creole and the coconuts runt om i Europa. Som kompositör finns hon representerad bland annat med "Everything I Do" (Laura Pausini) och "Miss Jealousy" (Charlotte Perrelli). 2003 erhöll hon Gevalias musikpris. I januari 2011 kom hennes andra soloalbum "Bitter and Sweet" (ACT) under artistnamnet Jessica Pilnäs. 2012 släpptes "Norma Deloris Egstrom, A Tribute to Peggy Lee”. Skivan nominerades till Preis der deutschen Schallplattenkritik. Jonas Knutsson är jazz- och folkmusiker inspirerad av jazz, skandinaviska folksångare och fiolspelmän, jojk, västafrikansk, nord- och sydindisk klassisk musik och har medverkat i bl.a. Cabazz, Mynta, Elise Einarsdotter Ensemble, Enteli, Nordan, Triptyk, Stockholm Folk Big Band, Hodos Quartet (Olivier Cahours, Frankrike), Turbulent silence (med Bertrand Renaudin), Paavo, Gushpanka, Jonas Knutsson band, Jonas Knutsson kvartett, Norrland (Johan Norberg/Jonas Knutsson), Berger Knutsson Spering, Fredrik Thordendal och Horn Please. Jojje Wadenius är en legendar i svenskt och amerikanskt musikliv. Medverkat i band och sammanhang som Made in Sweden, Blood Sweat & Tears, fast medlem i Saturday Night Live Band under sex raka år, turnérat och framträtt med Steely Dan, Simon & Garfunkel och Aretha Franklin. Gjort studioinhopp med Kent och Backstreet Boys. Vunnit grammisar för barnskivor med mera och mycket mera. Om vi skulle räkna ihop alla som de här musikanterna har spelat med så blir listan längre än egentligen listor kan vara!
Biljetter/Info

Bild på evenemang Flyga, Landa, Krascha på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala. - Övrigt
februari
07
kl: 10:00
Uppsala, Gottsunda Dans & Teater, Valthornsvägen 11

Tre 12-åringar - på olika platser, i olika städer med olika liv.En hatar idrott. En har just fått glasögon. En måste flytta.På sina helt egna sätt måste de lära sig att hantera sina rädsloroch motgångar, lära sig att säga ifrån och att våga testa sina vingar. En föreställning om att flyga, landa och krascha.Flyga - att våga, att drömma, att testa.Landa -  att hitta balansen, tålamod, en mjuk fortsättning på marken.Krascha - det värsta som kan hända, men hur ställer en sig upp igen? Och går vidare? Vi får följa en dansare, en skådespelerska och en akrobat somtestar sina flygfärdigheter och minns sina egna krascher. För attkunna flyga behövs positiva tankar och lite guldstoft. För att landabehövs mod och träning. Föreställningen är ett möte mellan dans, teater och cirkus.Ett möte mellan barn och vuxna, mellan grå vardag och magi. För barn 9-12 år På scenSkådespelerskan Kajsa BiliusDansaren Sofia GabrielssonAkrobaten Joohn Gustafsson Flyga, landa, krascha är en samproduktion avscenkonstgruppen Den utökade familjen och Gottsunda Dans & Teater.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Höjdarlunch 2 på Katalin, Uppsala i Uppsala. - Övrigt
februari
07
kl: 11:00
Uppsala, Katalin, Uppsala, Roslagsgatan 1

En 60 minuter lång lunchkabaret med Helen Sjöholm, Jacke Sjödin, Andreas Nilsson och Mikael Skoglund. Allt enligt samma upplägg som förra höjdarlunchen. Det blir skönsång och inte lika skön sång, trams och allvar, allt serverat till Katalins ljuuuuvliga fisksoppa!
Biljetter/Info

Bild på evenemang Höjdarlunch 2 7/2 på Katalin, Uppsala i Uppsala. - Övrigt
februari
07
kl: 11:00
Uppsala, Katalin, Uppsala, Roslagsgatan 1

Jacke Sjödin, Helen Sjöholm, Andreas Nilsson och Mikael Skoglund är tillbaka med en ny Höjdarlunch på Katalin i Uppsala. Det blir 60 minuter trams och allvar, skönsång och inte lika skön sång, allt serverat till Katalins ljuvliga soppa, kaffe och godbit!
Biljetter/Info

Bild på evenemang Flyga, Landa, Krascha på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala. - Övrigt
februari
07
kl: 13:00
Uppsala, Gottsunda Dans & Teater, Valthornsvägen 11

Tre 12-åringar - på olika platser, i olika städer med olika liv.En hatar idrott. En har just fått glasögon. En måste flytta.På sina helt egna sätt måste de lära sig att hantera sina rädsloroch motgångar, lära sig att säga ifrån och att våga testa sina vingar. En föreställning om att flyga, landa och krascha.Flyga - att våga, att drömma, att testa.Landa -  att hitta balansen, tålamod, en mjuk fortsättning på marken.Krascha - det värsta som kan hända, men hur ställer en sig upp igen? Och går vidare? Vi får följa en dansare, en skådespelerska och en akrobat somtestar sina flygfärdigheter och minns sina egna krascher. För attkunna flyga behövs positiva tankar och lite guldstoft. För att landabehövs mod och träning. Föreställningen är ett möte mellan dans, teater och cirkus.Ett möte mellan barn och vuxna, mellan grå vardag och magi. För barn 9-12 år På scenSkådespelerskan Kajsa BiliusDansaren Sofia GabrielssonAkrobaten Joohn Gustafsson Flyga, landa, krascha är en samproduktion avscenkonstgruppen Den utökade familjen och Gottsunda Dans & Teater.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Flyga, Landa, Krascha på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala. - Övrigt
februari
08
kl: 10:00
Uppsala, Gottsunda Dans & Teater, Valthornsvägen 11

Tre 12-åringar - på olika platser, i olika städer med olika liv.En hatar idrott. En har just fått glasögon. En måste flytta.På sina helt egna sätt måste de lära sig att hantera sina rädsloroch motgångar, lära sig att säga ifrån och att våga testa sina vingar. En föreställning om att flyga, landa och krascha.Flyga - att våga, att drömma, att testa.Landa -  att hitta balansen, tålamod, en mjuk fortsättning på marken.Krascha - det värsta som kan hända, men hur ställer en sig upp igen? Och går vidare? Vi får följa en dansare, en skådespelerska och en akrobat somtestar sina flygfärdigheter och minns sina egna krascher. För attkunna flyga behövs positiva tankar och lite guldstoft. För att landabehövs mod och träning. Föreställningen är ett möte mellan dans, teater och cirkus.Ett möte mellan barn och vuxna, mellan grå vardag och magi. För barn 9-12 år På scenSkådespelerskan Kajsa BiliusDansaren Sofia GabrielssonAkrobaten Joohn Gustafsson Flyga, landa, krascha är en samproduktion avscenkonstgruppen Den utökade familjen och Gottsunda Dans & Teater.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Höjdarlunch 2 8/2 på Katalin, Uppsala i Uppsala. - Övrigt
februari
08
kl: 11:00
Uppsala, Katalin, Uppsala, Roslagsgatan 1

Jacke Sjödin, Helen Sjöholm, Andreas Nilsson och Mikael Skoglund är tillbaka med en ny Höjdarlunch på Katalin i Uppsala. Det blir 60 minuter trams och allvar, skönsång och inte lika skön sång, allt serverat till Katalins ljuvliga soppa, kaffe och godbit!
Biljetter/Info

Bild på evenemang Flyga, Landa, Krascha på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala. - Övrigt
februari
08
kl: 13:00
Uppsala, Gottsunda Dans & Teater, Valthornsvägen 11

Tre 12-åringar - på olika platser, i olika städer med olika liv.En hatar idrott. En har just fått glasögon. En måste flytta.På sina helt egna sätt måste de lära sig att hantera sina rädsloroch motgångar, lära sig att säga ifrån och att våga testa sina vingar. En föreställning om att flyga, landa och krascha.Flyga - att våga, att drömma, att testa.Landa -  att hitta balansen, tålamod, en mjuk fortsättning på marken.Krascha - det värsta som kan hända, men hur ställer en sig upp igen? Och går vidare? Vi får följa en dansare, en skådespelerska och en akrobat somtestar sina flygfärdigheter och minns sina egna krascher. För attkunna flyga behövs positiva tankar och lite guldstoft. För att landabehövs mod och träning. Föreställningen är ett möte mellan dans, teater och cirkus.Ett möte mellan barn och vuxna, mellan grå vardag och magi. För barn 9-12 år På scenSkådespelerskan Kajsa BiliusDansaren Sofia GabrielssonAkrobaten Joohn Gustafsson Flyga, landa, krascha är en samproduktion avscenkonstgruppen Den utökade familjen och Gottsunda Dans & Teater.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Flyga, Landa, Krascha på Gottsunda Dans & Teater i Uppsala. - Övrigt
februari
08
kl: 18:00
Uppsala, Gottsunda Dans & Teater, Valthornsvägen 11

Tre 12-åringar - på olika platser, i olika städer med olika liv.En hatar idrott. En har just fått glasögon. En måste flytta.På sina helt egna sätt måste de lära sig att hantera sina rädsloroch motgångar, lära sig att säga ifrån och att våga testa sina vingar. En föreställning om att flyga, landa och krascha.Flyga - att våga, att drömma, att testa.Landa -  att hitta balansen, tålamod, en mjuk fortsättning på marken.Krascha - det värsta som kan hända, men hur ställer en sig upp igen? Och går vidare? Vi får följa en dansare, en skådespelerska och en akrobat somtestar sina flygfärdigheter och minns sina egna krascher. För attkunna flyga behövs positiva tankar och lite guldstoft. För att landabehövs mod och träning. Föreställningen är ett möte mellan dans, teater och cirkus.Ett möte mellan barn och vuxna, mellan grå vardag och magi. För barn 9-12 år På scenSkådespelerskan Kajsa BiliusDansaren Sofia GabrielssonAkrobaten Joohn Gustafsson Flyga, landa, krascha är en samproduktion avscenkonstgruppen Den utökade familjen och Gottsunda Dans & Teater.
Biljetter/Info

Bild på evenemang Orphei Drängar: Längtan på Ukk - Stora Salen i Uppsala. - Musik
februari
09
kl: 18:30
Uppsala, Ukk - Stora Salen, Vaksala torg 1

Orphei Drängar drivs ständigt framåt att söka nya samarbeten med artister och musiker från olika delar av musiklivet. I sångerskan och kompositören Kristin Amparo ryms en fantastisk röst och bländande karisma, i uppriktiga tolkningar av egen och andras musik. Hon har medverkat i en rad tv-program, bland annat Melodifestivalen, X-factor, och Så ska det låta. Vid konserten medverkar, förutom OD och Kristin Amparo, också Uppsala Kammarsolister – en av Sveriges främsta stråkensembler – samt de båda unga och redan prisbelönta jazzmusikerna Joel Lyssarides (piano) och Josef Karnebäck (kontrabas). Tillsammans vill vi ge vår publik en upplevelse av musik som inte känner några gränser. Jazz förenad med klassiska toner. Instrumentalister förenade med sångare. Glädje förenad med allvar. Längtan förenad med kärlek. Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och världen. Kristin Amparo är en vokalist och låtskrivare på väg mot internationellt erkännande för sitt ostoppbara och tillsynes obegränsade artisteri, oavsett om det är live på scen eller i studion. Genombrottet kom med den stora topplistehiten “Din soldat”, som hon skrev och sjöng in tillsammans med artisten Albin. Kristin har arbetat med stora delar av den svenska musikeliten; Nina Persson från Cardigans, Oskar Linnros, Daniel Adams-Rey, Looptroop Rockers, Janne Schaffer och Jon Henrik Fjällgren för att nämna några. Hon rör sig fritt mellan genres och har varit en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic, med flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo. Samtidigt har hon skrivit musik och uppträtt frekvent med den ultracoola retrosoulgruppen Combo De La Musica, som redan turnerat flitigt runtom i Europa med sin varma, glädjespridande soulmusik. Med en bakgrund i bland annat jazzutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan är det inte konstigt att den senaste releasen ”A Dream” blev oerhört väl mottagen av pressen. Kristin Amparo arbetar just nu på sin stora debutplatta som kommer att släppas under 2017. Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som idag består av fem av Sveriges främsta musiker. I Uppsala Kammarsolister ingår Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Josef Karnebäck föddes 1987 på Gotland och började spela cello som åttaåring. Kärleken till både el- och kontrabasen tog över som 14-åring och ledde så småningom till en kandidatexamen på Musikhögskolan i Malmö vid Lunds Universitet och en examen på Kungl. Musikhögskolans Masterprogram i jazz. Genrebredd och musikalisk variation har alltid varit en viktig ingrediens i Josefs musicerande. Han har hela tiden rört sig i en rad olika sammanhang, såsom jazz- och folkmusikgrupper, storband, symfoniorkestrar, popband, blåsorkestrar, vid operor och musikaler, i konsertsalar och på intima klubbscener. Joel Lyssarides (f. 1992) är en flerfaldigt prisbelönt jazzpianist och arrangör utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Conservatorio Di Santa Cecilia i Rom. Bland de mer framstående utmärkelserna märks vinnare av Stallbrödernas stipendium för unga lovande musiker (2011), Jan Wallanderpriset (2014) samt Bengt-Säve Söderbergh-stipendiet (2016). 2016 blev Joel även nominerad till årets nykomling av Sveriges Radio. Vid två tillfällen har han även varit finalist på den mest prestigefyllda jazzskolan i världen, Thelonious Monk institute. Han har under de senaste åren turnerat flitigt och gett workshops för studenter i länder såsom Indien, Brasilien, USA, Storbritannien, Tyskland och
Biljetter/Info

⇓ Hämta fler evenemang ⇓

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här
Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter