Menu

THE WATERBOYS

Uppsala

Botaniska Trädgården [Backstage]
lördag, 6 augusti 2016 kl:20:00

Få band, om något, har utvecklats, förändrats och varierat sitt uttryck så mycket under sin livsstid som The Waterboys. Med bandets enda fasta medlem, Mike Scott, har bandet sedan starten 1983 ändå alltid låtit The Waterboys, oavsett om inspirationen kommit från post-punk, rock n roll, country, keltisk folkmusik eller bluesen.


Nya skivan ”Modern Blues” är i sann Waterboys-anda ett album som utforskar flera olika stilar och är producerat av Mike själv. Första singeln ”November Tale” gick direkt upp på högsta radiorotation i hemlandet England. Även om The Waterboys varit aktuella och framgångsrika i decennier är de på många sätt mer aktuella än någonsin – 2013 hade Ellie Goulding en Top 3-hit i England med Waterboys ”How Long Will I Love You”, nyligen framförde Prince ”The Whole of the Moon” själv med ett piano på hans ”Hit + Run”-konsert i London, och indiehjältarna i The War On Drugs har ”A Pagan Place” som ett av sina paradnummer när de spelar live.


I höstas besökte de våra tre största städer, där de i Stockholm snabbt sålde ut Nalen och därför gjorde en extrakonsert där. Med recensionsrubriker som ”Nytt och gammalt med Mike Scott i högform”, ”Waterboys surfar på en briljant rytmsektion” och ”Inspiration och spelmansglädje” tillsammans med de upplevelser vi som var där fick formas bilden av ett legendariskt band med en briljant uppställning musiker (samma band i Uppsala som i höstas) som är i högform.


Vi är väldigt glada att kunna hälsa Mike Scott och hans band välkomna till Sverige för en konsert på Botaniska Trädgården [Backstage] - en ny, mindre och intimare scen på innergården i Botaniska Trädgården.


PRAKTISK INFORMATION


STÅPLATS
Det är ståplats på hela området. Viss sittplats längre bak för avlastning.


ÅLDERSGRÄNS
Åldersgräns 13 år.


TIDER
Entrén öppnar: 18:00
På scen: 20.00


MAT OCH DRYCK
Det kommer att finnas barer med försäljning sv mat, öl och vin.


PARAPLYER , STOLAR MM
Mat och dryck, glasflaskor, husdjur, paraplyer, picknickstolar, bord, barnvagnar och farliga föremål som kan skada andra eller hindra framkomlighet får ej tas med in på området.

Datum / Tid

lördag, 6 augusti 2016 kl: 20:00

Plats

Uppsala, Botaniska Trädgården [Backstage]

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad