Menu

Konsert: Erika & Cecilia

Uppsala

Bror Hjorths Hus
onsdag, 12 april 2023 kl:19:30

Erika & Cecilia
med Mats Bergström
Bror Hjorths Hus är glada och stolta över att få vara värd för folkmusikduon Erika & Cecilias releasekonsert för nya albumet "Någonstans i rymden"
Det är tre år sedan folkmusikerna Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm – även kända som folkmusikduon Erika & Cecilia – senast kom ut med ny musik. Men en pandemi gav tid för reflektion och eftertanke och ur det kom nykomponerad musik med texter av den finlandssvenska poeten Edith Södergran.
Titeln till skivan är "Någonstans i rymden" och är hämtad från dikten ”Till fots fick jag gå genom solsystemen”. Den anspelar på allt det storslagna i livet som man kan förundras över – men handlar kanske också om att hitta sig själv. Förutom Erika Lindgren Liljenstolpe på fiol och sång och Cecilia Österholm på nyckelharpa och sång ackompanjeras duon även av den välkände gitarristen Mats Bergström.
Albumet ”Någonstans i rymden” släpps den 14 april, men med releasekonsert på Bror Hjorts hus i Uppsala redan den 12 april kl 19.30.
Om Erika & Cecilia
Uppländska Erika & Cecilia (Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm) spelar folkmusik i duoformat. Musiken bygger på två akustiska instrument (fiol och nyckelharpa) och Erikas och Cecilias röster, i traditionella låtar såväl som i deras egna nykomponerade material. Erika och Cecilia har turnerat såväl i Sverige som utomlands och har bl.a. medverkat på flera av Europas största folk- och världsmusikfestivaler. De är också medlemmar i gruppen Systerpolskan, initierad av Benny Andersson
Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.

Datum / Tid

onsdag, 12 april 2023 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Bror Hjorths Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad