Menu

Konsert: Duo Cavez / Paulson

Uppsala

Bror Hjorths Hus
söndag, 16 april 2023 kl:19:00

Duo Cavez/Paulson
Välkommen till ett musikaliskt möte mellan den belgiska accordeonisten Sophie Cavez och den svenska nyckelharpisten Josefina Paulson, som spelar låtar influerade av såväl deras traditionella dialekter som deras egna musikaliska personligheter.
I händerna på Sophie Cavez och Josefina Paulson är första prioritet alltid den pulserande rytmen och varje ton blir svängorienterad. Med de rika övertonerna från nyckelharpans resonanssträngar som smälter samman med de varma ackorden och kraftfulla baslinjerna från Sophies dragspel skapar de ljudlandskap och en trädgård av musik, både för dina öron att finna en fridfull vila i och glädjen och utrymmet att bjuda upp till dans (dock finns det inte plats till dans i Bror Hjorths ateljé).
Sophie och Josefina har spelat mycket tillsammans i kvartetten SIRUS som började som ett samarbete mellan två starka duos, Cavez/Montanaro och Paulson/Åkerlund. Efter att ha släppt sitt album Lummen har medlemmarna i kvartetten tagit nya vägar och Sophie och Josefina bestämde sig för att utforska möjligheterna att smälta samman sina två röster. De speglar livet, som mödrar, musiker och människor, i nya kompositioner för detta projekt, och de bjuder in dig att följa med dem på deras resa.
Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.

Datum / Tid

söndag, 16 april 2023 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Bror Hjorths Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad