Menu

Torsson - Jubileumsturné

Uppsala

Katalin, Uppsala
fredag, 17 februari 2017 kl:21:00

Den 26 november firas det med jubileumskonsert på torget i Klippan samt releasefest för bok och ny skiva på Victoriateatern i Malmö.
Och i vår åker bandet ut på jubileumsturnén – ”Den stora smällen”.


År 1976 nådde jordens befolkning 4-miljarderstrecket, kungen förlovade sig med Silvia, Astrid Lindgren var vansinnig på det svenska skattesystemet, det rådde Ingemar Stenmark och Björn Borg feber, Olof Palme och sossarna förlorar valet och Torbjörn Fälldin blir Sveriges första borgerliga statsminister sedan 1936, Evert Taube och Mao Zedong dör och Torsson bildades.
Torsson, ansvariga för odödliga hits som Klippans Centrum, Det Spelades Bättre Boll och Blodomloppet, fyller nu 40 år som band. För att fira detta, och som en hyllning till alla trogna fans i Klippan, kommer Torsson ge en gratiskonsert den 26 november. Under senare år har bandet haft adress Lund, men kopplingarna till Klippan är fortfarande starka.
Den 26 november är det på dagen 40 år sedan Torsson stod på scen för första gången på Lilla Teatern i Lund. Ganska snart efter debuten blev Klippan bandets hemvist, och i numera nedlagda Studio Bombadill spelade man in ett antal singlar och sina två första, klassiska album. Och för att fira bjuder Klippans kommun denna dag på en gratiskonsert på torget i Klippans centrum kl 12.30.
Torsson firar också sin födelsedag med att samma dag släppa en ny platta, ”Torsson”, och på dagen ges även boken "Torsson - boken om det fjärde bästa bandet i Lund" ut. Boken innehåller unikt bildmaterial och man får bland annat veta varför texterna inte handlar om hjärta och smärta och vilken betydelse centralgestalter som Sven Tall och demonproducenten Pål Spektrum haft.
Trailer för den kommande boken: youtube/b3cZwbIahqs
Trailer för den kommande plattan: youtube/_HNfBUx3h-8
Och i vår åker Torsson ut på jubileumsturnén ”Den Stora Smällen”.

Datum / Tid

fredag, 17 februari 2017 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Katalin, Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad