kl: 21:00

Torsson

Katalin, UppsalaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Torsson
Spelplats: Katalin
Datum: 17 maj
Biljettpris: 295:- + service
Arrangör: Katalin and all that jazz


En fredagskväll sent i november 1976 avslutade Torsson sin allra första konsert på Lilla Teatern i Lund. Bandmedlemmarna tyckte, trots en publiksiffra på tre personer, att det hade gått rätt bra och bestämde sig för att för att fixa en spelning till. Och därefter rullade hobbybandet Torsson vidare.


Torsson blev snart kända för låtar som "Klippans Centrum", ”Jag minns en gammal bil” och inte minst fotbollssången "Det spelades bättre boll" och har nu charmat Sverige i mer än fyra årtionden. Särpräglade texter om så skilda ämnen som älgjakt, bilturer och bollsport har blivit deras signum. Kanske är det också det enda rockbandet i landet vars frontfigur även är professor i medicinsk kemi.


I november 2016 firade Torsson sin 40:e födelsedag och släppte sitt åttonde album ”Torsson” och boken ”Torsson – boken om det fjärde bästa bandet i Lund”. Efter detta gav man sig ut på turnén ”Den stora smällen”, som fortsatte 2018 och rullar vidare 2019 och den 17 maj kommer bandet till Uppsala och Katalin.


Medlemmar:
Bo Åkerström – sång, gitarr
Dan Persson – bas, sång
Michael Sellers – gitarr, sång
Rikard Swärdh – trummor
Thomas Holst – gitarr, keyboard, sång

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-17 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Uppsala, Roslagsgatan 1


Fler tillfällen:Torsson

Torsson, Det Spelades Bättre Boll på Spotify

Elmia - Jordbruksutställning

Det Spelades Bättre Boll

Torsson, Blodomloppet på Spotify

Lingonplockning

Blodomloppet

Torsson, Klippans Centrum på Spotify

Elmia - Jordbruksutställning

Klippans Centrum

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook