Menu

Frazey Ford (+ Leeroy Stagger) på Klubb Uffe

Uppsala

Katalin Uppsala
tisdag, 19 maj 2020 kl:19:00

+ Leeroy Stagger


Efter Frazey Fords succé-turné i Sverige är det många som gläds åt beskedet att hon kommer tillbaka i maj 2020! Och förväntningar blev inte mindre när Frazey i dagarna släppte ny musik (för första gången på fem år) i form av protestlåten "The Kids Are Having None of It", en hyllning till Greta Thunbergs #FridaysForFuture. Ett nytt album släpps i god tid innan Frazey Fords efterlängtade andra Skandinavien-besök!


Som den karaktärstarka rösten i kanadensiska kritiker-darlingen The Be Good Tanyas har Frazey Ford länge varit än stark kvinnlig profil inom americanamusiken. Starka orinalartister som Frazey ska så klart även prova på att släppa musik som soloartist. De senaste två skivorna från Frazey är således solo och precis som väntat unison hyllade av en stor och enig kritikerkår. Med albumet "Indian Ocean" bröt Frazey med sitt folk-inspirerad sound och kom ut som en soul-drottning för 2010-talet.


"Det går inte att fejka deras känsla för tillbakalutade tempon och sväng. Frazey Ford triumferar som sångerska."
Av Dagens Nyheter om Indian Ocean


"När hon nu kommer med sin andra soloplatta känns musiken radikalt annorlunda – svängigare, snyggare, souligare – och min första tanke är vem som tusan har släppt in Ane Brun i Staxstudion?"
Av 4/5 Jan Andersson, Göteborgsposten

Datum / Tid

tisdag, 19 maj 2020 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Katalin Uppsala

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad