Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Anders Wendin (Moneybrother)

Katalin, UppsalaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ny skiva, nytt språk, nytt namn.


Anders Wendin. Så heter jag, och så kallar jag artisten som släpper den här skivan. Visst är det min debut. En dag om allt går bra så åker Moneybrother ut på en sväng i världen igen. Men i år vill jag vara hemma med familjen.


Det är naturligtvis något jag talat tyst om tidigare men jag är ödmjuk inför faktumet att en fullängdsskiva med egna låtar och texter på svenska är det konstnärligt finaste man kan leverera som svensk artist.


Jag har också alltid tänkt att så ska det bli en dag.


Det har varit mycket kul och mycket inspirerande att få spela i många olika länder och jag har lärt mig mycket genom att ena dagen spela i ett land där man är populär, för att nästa stå på en liten scen och spela för bartendern. Men en skiva på svenska har jag alltid sett fram emot.


I början av 2013 när jag och min fästmö precis hade byggt klart vårt hus ute på landet, slet hon av båda hälsenorna och blev rullstolsbunden. Jag ställde in mina åtaganden och blev hemtjänst på heltid för att rulla omkring med henne. Och i rullstol med båda benen i gips upp till knänaberättade hon att vi högst oplanerat skulle bli föräldrar.


Under månaderna då jag plötsligt blev en sån som väntar, skrev jag klart 10 låtar.


Jag byggde en (mycket) enkel studio i en stuga på tomten.


I kontrast till min senaste skiva â??This is where life isâ? som spelades in i 4 världsdelar så spelade jag denna gång in allt hemma.


Henrik Svensson som var den första trummisen i Moneybrother-bandet (och som tidigare hjälpt mig med skivorna â??Pengabrorsanâ? och â??Mount Pleasureâ?) har under hösten och vintern tillsammans med mig producerat min första solo-skiva på svenska.


"Dom ska få se vem dom roat sig med."


Såklart har jag snott titeln av Lil-Babs. Det är ett mantra jag dragit för mig själv när jag varit nervös inför att kliva upp på scenen. Det var också arbetstiteln på denna skiva som jag alltid velat göra men samtidigt förstås varit nervös för att ta tag i.


Jag har skrivit om mitt liv. Om ångest, tvivel och uppgivenhet. Och så, förstås, en låt om den överrumplande kärleken till min lilla kille.


Jose Gonzales gästar med gitarrspel på sista låten â??Snart kommer det en båt" och Krister Henriksson gör ett inhopp på låten â??Du måste kunna gåâ? som mannen i korvkiosken på Ludvikas tågstation vars förbannelse är att alltid höra tågen avgå men aldrig kunna hoppa på.


Jag har satt ihop ett band som åker ut några dagar i April, och första singeln "Lämna lampan på" kommer nästa vecka.


Skivan släpps den 26e mars.


Jag hoppas att ni tycker om den!


Er
A

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-04-05 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Anders Wendin

Anders Wendin, 1952 på Spotify

Dom ska få se vem dom roat sig med

1952

Anders Wendin, Min kompis farsa betalade svart på Spotify

Dom ska få se vem dom roat sig med

Min kompis farsa betalade svart

Anders Wendin, Lämna lampan på på Spotify

Dom ska få se vem dom roat sig med

Lämna lampan på

Moneybrother, egentligt namn Anders Olof Wendin, född 16 mars 1975 i Ludvika, är en svensk artist.


Anders Wendin är uppväxt i Ludvika, Dalarna. Han har en bakgrund i andra band, exempelvis Monster men lade ner bandet 2000 och bildade därefter solo-projektet Moneybrother. 2001 spelade Moneybrother på Hultsfredsfestivalens demonscen. EP:n Thunder in My Heart producerades av den inflytelserika producenten Jari Haapalainen och släpptes 18 februari 2002.


Drygt ett år senare, 28 mars 2003, släpptes singeln "Reconsider Me" som slog stort i Sverige. Singeln följdes 9 maj upp av fullängdsalbumet Blood Panic. Skivan blev en omedelbar succé och Moneybrother fick motta en Grammis för bästa rockalbum och Sveriges Radio P3:s utmärkelser för "Årets manliga artist", "Årets nykomling" och "Guldmicken". Ytterligare två singlar släpptes från Blood Panic och skivan sålde guld i Sverige och sålde även bra i Tyskland, Nederländerna, Belgien och Schweiz. 2005 gav Moneybrother ut sin andra skiva To Die Alone vilken även den mottogs mycket väl.


Efter en konflikt med Burning Heart som Moneybrother var kontrakterad av startade han ett eget skivbolag under namnet Hacka Skivindustri som han släppte det svenskspråkiga albumet Pengabrorsan på under uppmärksammande former. Skivan innehåller svenskspråkiga versioner av flera olika artisters låtar. Moneybrother släppte sitt tredje engelskspråkiga soloalbum som fick namnet Mount Pleasure den 22 augusti 2007.


Bandet som backar upp Moneybrother live och på skiva kallar sig "The Panthers" och nu består de av följande:


Moneybrother

Moneybrother, Anita på Spotify

Så Mycket Bättre - Tolkningarna

Anita

Moneybrother, They're Bulding Walls Around Us på Spotify

To Die Alone

They're Bulding Walls Around Us

Moneybrother, Bröllopssång till Lili på Spotify

Bröllopssång till Lili

Bröllopssång till Lili

Anders Olof Wendin, känd som Moneybrother, född 16 mars 1975 i Norrtälje församling i Stockholms län, är en svensk artist.Moneybrother är uppväxt i Ludvika. Han har en bakgrund i andra band, exempelvis Monster men lade ner bandet 2000 och bildade därefter solo-projektet Moneybrother. 2001 spelade Moneybrother på Hultsfredsfestivalens demonscen. EP:n Thunder in My Heart producerades av den inflytelserika producenten Jari Haapalainen och släpptes 18 februari 2002.Drygt ett år senare, 28 mars 2003, släpptes singeln "Reconsider Me" som slog stort i Sverige. Singeln följdes 9 maj upp av fullängdsalbumet Blood Panic. Skivan blev en omedelbar succé och Moneybrother fick motta en Grammis för bästa rockalbum och Sveriges Radio P3:s utmärkelser för "Årets manliga artist", "Årets nykomling" och "Guldmicken". Ytterligare två singlar släpptes från Blood Panic och skivan sålde guld i Sverige och sålde även bra i Tyskland, Nederländerna, Belgien och Schweiz. 2005 gav Moneybrother ut sin andra skiva To Die Alone vilken även den mottogs mycket väl.Efter en konflikt med Burning Heart som Moneybrother var kontrakterad av startade han ett eget skivbolag under namnet Hacka Skivindustri som han släppte det svenskspråkiga albumet Pengabrorsan på under uppmärksammande former. Skivan innehåller svenskspråkiga versioner av flera olika artisters låtar. Moneybrother släppte sitt tredje engelskspråkiga soloalbum som fick namnet Mount Pleasure den 22 augusti 2007.